Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 08. 14:07, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Bermuda-háromszög Tajvannál

Bermuda-háromszög Tajvannál

Tajvan másfél napja elvesztette kapcsolatát egy pilóta nélküli repülőgépével, és azóta sem találja a légi járművet – jelentette a helyi média csütörtökön.

A géppel Tajvan keleti partvidékének vizei felett végeztek gyakorlórepülést, amikor szerda reggel megszűnt vele az összeköttetés – közölték katonai források. Hozzáteszik: a baleset oka lehet a rendkívüli időjárás, műszaki meghibásodás vagy emberi mulasztás.

Tajvanon tavaly szeptemberben szinte egy időben eltűnt a radarról, majd lezuhant egy felderítő gép és egy vadászbombázó. A két gép három pilótája éjszakai kiképzőrepülésen vett részt, a sziget keleti részén lévő Hualien légi bázisról szálltak fel.

2010 januárjában egy 1984-ben gyártott, Beechcraft T–34-es típusú kiképzőgépnek veszett nyoma Tajvan légterében. Ketten voltak a fedélzetén.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.