Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2015. Augusztus 26. 08:13, szerda | Helyi

Beszél Ön idegenül?

Beszél Ön idegenül?

A Dialóg Nyelviskola vezetőjével beszélgettünk a modern nyelvtanulásról

Ma már nem kérdés, hogy idegen nyelvet is kell beszélnünk. A legelső döntés, hogy még is mit? Ezzel a kérdéssel fordultunk Kolics Évához, a Dialóg nyelviskola vezetőjéhez?
- A legnépszerűbb még mindig az angol, de ott van mellette a német és az orosz is. Természetesen vannak, akik különlegesebb nyelvet szeretnének tanulni, de első idegen nyelvnek mindenképpen szerencsésebb, ha angolul tanulunk meg.
- Nyelvtanár vagy nyelviskola?
- A magán nyelvtanároknak is megvannak az előnyei, de én egyértelműen a másik alternatíva mellett teszem le a voksom, hiszen különben nem működtetném a város egyik legrégebbi nyelviskoláját. Saját, kifejezetten erre a célra kialakított épületben minden olyan feltételt tudunk biztosítani, ami a hatékony nyelvtanuláshoz szükséges. A technikai fejlődés egyre több lehetőséget nyújt a tanulni vágyóknak: az e-book, a hanganyagok, videók mind-mind a gyakorlatias angol használatra tanítanak bennünket. Ráadásul nem csak tanulni lehet nálunk, hanem az államilag elismert, általános és szakmai nyelvvel bővített nyelvvizsgát is itt helyben is tehetnek.
- Milyen korban kezdjük a nyelvtanulást?
- Nyugodtan elkezdhetjük már az óvodás korban. Nagyon gyorsan, játékosan tanulnak a kicsik. De soha nem lehetünk túl öregek sem hozzá. Az a lényeges, hogy elég elszántak legyünk, egy nyelvtanulás mindig életformává kell, hogy váljon, másképp nem sikerülhet.
- Egyedül vagy csoportosan?
- A kiscsoportos oktatásnak megvan a maga előnye. A versenyszellem mindig jó hatással van a tanulásra, de persze, ha valakinek nagyon gyorsan, speciális nyelvtudásra van szüksége, annak mindenképpen szerencsésebb, ha magán órákon vesz részt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.