Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. November 10. 13:47, hétfő | Életmód
Forrás: Violet C. Landers

Beszéled a szeretet-nyelvét?

Beszéled a szeretet-nyelvét?

Annyi módon kifejezhetjük másik iránti szerelmünket, szeretetünket ahogyan csak szeretnénk. De vajon megfelelő módját választjuk? Most ez is kiderül!

A szeretet-nyelvet 1992-ben alkotta meg Gary Chapman keresztény író, házassági tanácsadó. Szerinte a szeretet is pontosan olyan, mint bármelyik másik nyelv. Ha egy párkapcsolatban a felek nem értik meg egymást, vagy rosszul fejezik ki az érzelmeiket az a szerelem végét is jelentheti. Ezért érdemes megtanulni és naponta használni!

A szeretet-nyelv 5 részből áll, amelyek a következőek:

1.) Elismerő szavak
Néha nem kellenek nagy dolgok, csupán dicséret, legyen szó megjelenésről, háztartási munkáról vagy általános munkáról. Sokszor előfordul, hogy egy párkapcsolatban a felek irigyen tekintetnek a másik előléptetésére, szakmai sikerére vagy jutalmára. Pedig az ilyen dolgoknak legjobb együtt örülni. Attól nem lesz senki sem alá- vagy fölérendelt helyzetben, hiszen egy szerelemben nem lehet versengés. Ha mégis, akkor régen baj van.

2.) Minőségi idő
Az egymásra fordított idő. Lehet, például, hogy azt érezzük keveset vagyunk együtt, de lehet a kevés időt is tökéletesen eltölteni. Ha csak egymással foglalkozzunk és kizárjuk a külvilágot. A minőségi időbe például a közös tévézés, mozizás nehezen fér bele, mert a filmet nézitek, ahelyett, hogy beszélgetnétek vagy egyszerűen csak kettesben lennétek.

3.) Ajándékozás
Jeles alkalmakkor: születésnap, névnap, karácsony, húsvét szinte kötelező. De mi van a hétköznapokkal? Azok legyenek sivárok és eseménynélküliek? A legkisebb ajándékok is számítanak, legyen az egy tábla csoki vagy bármi más. Mert akkor tudjuk, hogy az illető ránk gondolt, amikor vette. Ez is a szeretet egyik jele. Az érték nem számít. Adhatunk magunk készítette tárgyat is, ami lehet sütemény, képeslap, ajándékdoboz vagy az, aminek szerelmünk biztosan örülne.

Beszéled a szeretet-nyelvét?

4.) Szívességek
Megtenni valamit párunk helyett, amire éppen nincs ideje. Apró szolgálat, aminek mindketten örülünk, hiszen az így nyert időt egymásra fordíthatjuk. Lehet, hogy csak leugrunk valamiért a boltba, ami kell neki, s amire neki nem lenne ideje. Főleg, ha azt vesszük, amit őt is venne. Az elején persze nehéz, de idővel szemrebbenés nélkül tudni fogjuk.

5.) Testi érintés
Ebbe annyi minden beletartozhat! Sokaknak ez csak a szexre irányul, pedig a legkisebb érintések is számítanak. Apró puszik, csókok, ölelések, hátba veregetés, kézfogás minden, ahogyan hozzáérünk szerelmünkhöz.

Ha beszéljük a szeretet-nyelvét, biztosra vehetjük, hogy kapcsolatunk nem lesz rövidéletű. Főleg, ha az Isten is egymásnak teremtett bennünket – szokták ilyenkor mondani.

Minden nap kell tenni, még egy jól működő párkapcsolatért is. Az anyagi helyzet is számít, de át lehet hidalni ezeket a különbségeket. A fentiek elmaradása igenis okozhatja egy kapcsolat végét, ezért figyeljünk egymásra minden egyes napon! Elég, ha egy dolgot jegyzünk meg:

Szeressük egymást, minden nap, a szeretet-nyelvén is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.