Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Október 21. 23:39, vasárnap | Helyi

Betonbiztos alapokon

Betonbiztos alapokon

Vasbeton. Egyszerre múlt, jelen és jövő. Fekete-fehér filmrészletek arról, hogy saját lakás kerülhetett gyorsan és gazdaságosan milliók feje fölé, és megnézhetjük saját szemünkkel, hogyan ível át a vasbeton híd a sztrádák fölött

  • Nem épült nélkülünk nagyobb pláza hazánkban – jegyzi meg csodálkozásom látva Vass Zoltán, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója. Jelezve, hogy a Ferrobeton Zrt. hazánk vezető cége a vasbetongyártás piacán, s ez a cég bebizonyította, hogy nem csupán a múlt örököse, hanem a jelen és remélik, hogy a jövő kihívásaira is választ, válaszokat tud adni.

Kicsit visszarepülünk a múltba. Éppen csak egy pillanatnyi 1955-ig, amikor megalakult a betonelemgyár, majd 1968-tól BVM lett, 1991. Ferrobeton , 2008 –tól ZRT, s tulajdonosa egy ír építőanyagipari csoport lett. Korok, nevek, elnevezések változtak, de a beton és a vasbeton maradt. Az utóbbi évek építőipari válsága ugyan nem hozta könnyű helyzetbe a társaságot, de talpon tudtak maradni, s stabilizálni tudták a piaci helyzetüket. Egy esztendeje vette át Vass Zoltán a vezérigazgatói széket:

  • Egy jól működő cég szinte magától szárnyal, egy nehéz helyzetben lévő vállalatot stabilizálni kihívás. Erre a kihívásra vállalkoztam.

Az autópálya-építés szüneteltetése, a pláza-stop, a lakásépítések visszaszorulása, az általános építőipari válság valóban nagy kihívás elé állította a társaságot. Csökkenteni kényszerültek a költségeken és új piacokat kellett keresniük.

  • Kevesebb emberrel dolgozunk, mint korábban – magyarázza – de büszke vagyok arra, hogy soha nem kellett tömeges elbocsátást bejelentenünk, s a Ferrobeton nevéhez semmilyen botrány nem kapcsolható.

Ahogy beszélgetünk, kirajzolódik előttem a közel hatvanéves cég túlélési stratégiája: mindig időben fejlesztettek, s mindig megértették és megérezték, hogy a piacnak mire lesz szüksége. A „panelprogramhoz” komplett falpaneleket készítettek, amikor a családi házépítés felélénkült készen állt a gyártósoruk a kisszériás lakossági gerenda-gyártásra, az autópálya-építésekhez képesek voltak gyártani minden igényt kielégítő hídelemeket, megfelelő mennyiségben és minőségben.

Fejlesztések, beruházások, piacszerzések. Így összegezném az elmúlt évek stratégiáját akár sorozattermékekről, akár egyedi gyártmányokról van szó. Ennek eredményeként számos termékük elismerésben részesült legutóbb 2010-ben kaptak ipari innovációs nagydíjat.

  • Mi a jövő? – faggatom a vezérigazgatót
  • Szerencsére úgy tűnik, hogy a multinacionális cégek egy része kapacitást bővít, s a frissen piacra lépő vállalkozások is igénylik a beton és vasbetonipari termékeket, s készülünk a vasút-építésre.
  • Milyen cég a Ferrobeton?
  • Nyugodtan mondhatom, hogy betonbiztos alapokon áll. Nem csupán a tulajdonosi háttere miatt. Hazánkban piacvezető, de határainkon kívül is elismert, hiszen a cégcsoport dunaújvárosi, szolnoki ukrán, román nagyobb üzemein kívül, szerb és szlovák érdekeltségekkel illetve üzemekkel is rendelkezik.

A dunaújvárosi üzembe, ha messziről benézünk a darupályák vonalait látjuk. Beton, vasbeton készül, amikből üzletek, hidak, házak irodák lehetnek - embereknek való építmények. Betonbiztosan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.