Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Január 10. 08:16, kedd | Helyi

Betörte barátja koponyáját az előszállási férfi?

Betörte barátja koponyáját az előszállási férfi?

Még most is életveszélyben van az az 50 éves dégi férfi, akit egyik ismerőse házában ért súlyos támadás. A háztulajdonos állítása szerint ismeretlenek megtámadták őket. A fejér megyei nyomozók azonban azt feltételezik, ő mért éle

Gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Székesfehérvári Városi Bíróság ma délután rendelte el előzetes letartóztatását.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére január 06-án késő este tíz óra után néhány perccel érkezett arról bejelentés a mentőktől, hogy Előszálláson a Baross Gábor utca egyik házában egy vérbefagyott, eszméletlen férfihez riasztották őket.
Az 50 éves dégi sértettet Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították, ahol megállapítást nyert, koponyasérülését egy éles tárgy nagy erővel történő odaütése okozhatta. A férfit az orvosok kórházba szállítását követően azonnal megműtötték, azonban jelenleg is közvetlen életveszélyben van. Koponyasérülésén kívül arcán és fején kisebb felületi vágások, horzsolások vannak.

A ház tulajdonosa, egy 51 éves férfi, a rendőröknek azt állította, barátjával együtt italoztak, szóváltás nem történt közöttük. Amikor kiment a lakásból az udvaron található WC-re, és onnan visszatért, egy csattanást érzett, amivel egy időben nagy erejű ütést kapott a tarkójára, és mire magához tért, azt látta, barátja a földön fekszik vérbe fagyva, és „hörög”. Ekkor kért segítséget a szomszédjától.

Az orvosi vizsgálat azonban megállapította, hogy a férfi tarkóján sérülés nem keletkezett, és olyan sérülése sincsen, ami az eszméletvesztést alátámasztaná. Továbbá a helyszíni szemle és az elsődlegesen beszerzett információk sem erősítették meg a férfi azon állítását, miszerint a lakásban egy harmadik személy járt volna.

Tekintettel a fentiekre, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult meg a büntetőeljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, ahol az 51 éves előszállási férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Vallomásában tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és tartotta magát az általa korábban előadottakhoz, azonban sem a gyanúsítás, sem az őrizetbe vétel ellen nem élt panasszal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.