Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 10. 21:25, szerda | Helyi

Bezár a mozi? Civil szervezetek az MMK-ba!

Bezár a mozi? Civil szervezetek az MMK-ba!

A takarékosság jegyében számos civil szervezetnek a Munkásművelődési Központba való áttelepítésére készül/kényszerül Dunaújváros önkormányzata. A november 18-i közgyűlés erre vonatkozó, valamint a Dózsa Mozival kapcsolatos előt

.

Az MMK-ba való átköltöztetésre számításba vett civil szervezetek névsora elég tekintélyes, a bérbeadással/értékesítéssel hasznosítandó épületterek összes alapterülete sem jelentéktelen. A legnagyobb tétel ebben a sorban a Martinovics utca 26. szám alatti, a Civilek Háza Közalapítvány által üzemeltetett (óvodából átalakított) Civilek Háza és a szervezetileg immár hozzá tartozó Jókai utca 19. szám alatti (volt újtelepi iskola) épület. Ugyanez a terv a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodájával, a Béke városrészi (Szabadság utca 30) helyiségcsoporttal és az Erdősor 37. szám földszinti helyiségeivel. Más célra (orvosi rendelőnek) szánja az önkormányzat a Gábor Áron utcai önkormányzati helyiségeket. Azzal a megkötéssel, hogy a Civil Házban is, a Technikumban is megmarad a rendőrségi körzeti megbízott irodája.

A tervezett átköltöztetéseket még (az adott helyzettől függően) egyeztető lépéseknek, a fennálló szerződések módosításának/felmondásának kell megelőznie.

Az említett és további érintett civil szervezetek, megkapják a lehetőséget, hogy a jövőben az MMK épülete, (Apáczai Csere János utca 11) legyen a bejegyzett székhelyük.

Folytatódhat a közösségi terek valamiféle átrendeződése ha a Dózsa Mozicentrum kérelmét elutasító bizottsági javaslatból döntés lesz.

A mozi üzemeltetője több millió forintos fűtési díjtartozásának átvállalását kérte az önkormányzattól, mert bevételei nem fedezik kiadásait. A bizottság nem csak elzárkózott a kérelem támogatásától, az érvényben levő szerződésben foglaltak maradéktalan teljesítésére szólította fel a mozi üzemeltetőjét. Aki viszont kilátásba helyezte, hogy sor kerülhet a mozi bezárására, a társaság felszámolására, ha kérelmét elutasítják.

Mindkét – vázlatosan ismertetett – előterjesztést egyhangúlag támogatta a bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.