Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Szeptember 21. 14:25, kedd | Helyi

Biok leszünk

Biok leszünk

Olvasom a Vám- és Pénzügyőrség vasárnapi közleményében, hogy hétfőtől ismét adómentesen lehet saját fogyasztásra évente 50 liter 86 fokos párlatot, azaz pálinkát főzöcskézni. Bocsánat! Lepárolni. Ez megfelel 86 liter 50 fokos pá

Nem kell nagy matematikai tudás hozzá, akárhogyan is számolom, csűröm, csavarom, akkor is ez heti 2 liter alkoholos gyümi nedű. Ez így azért már rendjén is van, hiszen nálam már mosószerből is csupán kb. 1 liter fogy el hetente. Elgondolkoztam…

Öntsük a lefolyóba? Remek ötlet! Kiválóan oldja a lerakódott zsíros szennyeződést. Rutinosabbak a kocsi dísztárcsájára kenhetik, néhány óra múlva csillog, villog. A rafkósabbak pedig fagyálló helyett is használhatják. Kicsit cefreszagú lesz a kocsi? Sebaj! Az M7-esen majd szélvédő spriccelés után állítanak meg egy szondázásra. Az illatfelhős kondenzcsík jóval olcsóbb, mint a trafipax.”Biztos úr! Én nem ittam, csak a kocsim…”

Hihetetlenül gazdag a pálinka felhasználása a háztartás területén is. Már látom magam előtt a párom féltve őrzött saját gyártású nedűjét sorszámozva a kamrában. Leemelem a 11-es törkölyt és lesúrolom vele a gáztűzhelyet, a 18-as körtéből kicsit lottyintok a WC csészébe az illatosítás miatt, a 22-es barackot pedig a csempe tisztítására fogom be. Olcsó, gazdaságos és helyben van. Persze ez akár még váló okká is előléphet, de manapság már mi nem az? Így könnyedén bio háztartássá válhatunk. Elvégre saját termés, saját főzés. Mégiscsak jobb,mint a lekvár!

Ha mégsem ily módját választjuk a bio háztartássá alakulásnak, akkor barátkozzunk a gondolattal és a kifogással „Hogy lennék már alkoholista, amikor a saját pálinkámat iszom”.

(Balogi Mária)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.