Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. December 09. 22:59, kedd | Helyi sport

Birkózó lányunk sikere

Birkózó lányunk sikere

Péntek Vanessza ezüstérmes lett

A magyar női birkózó válogatott (diák, serdülő, kadet, junior és felnőtt) Lengyelországban Czarny Bórban több korosztályos nemzetközi birkózó versenyen vett részt.

10 ország versenyzői léptek szőnyegre: a házigazdákon kívül csehek, finnek, franciák, litvánok, németek, norvégok, olaszok, svédek – és magyarok. A diák korcsoportban a Dunaferr SE versenyzője Péntek Vanessza 57 kg-ban versenyzett.

Első mérkőzésén lengyel ellenfelét nagyarányú pontozással legyőzte. A következő mérkőzésen cseh riválisával már a döntőbe jutásért csatázott, sima győzelemmel be is jutott a fináléba. Az aranyéremért az orosházi Spartacus többször bajnokával Szél Annával küzdött. A mérkőzés folyamán Vanessza tusveszélyes helyzetbe hozta ellenfelét, de a bírók végül nem adták meg a kétvállas helyzetet. Végül a Dunaferr SE versenyzője pontozásos vereséget szenvedett, így ezüstméret szerzett. A válogatott edzője szerint (Kiss Károly) Vanessza kiválóan teljesített és remekül birkózott végig.

A képen a dobogó 2. fokán (bal oldalon) Péntek Vanessza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt