Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Január 19. 21:21, vasárnap | Helyi sport
Forrás: www.dabdocler. hu, spigott

Biztosan győztek az Acélbikák

Biztosan győztek az Acélbikák

Könnyedén hozta a kötelező győzelmet Újpesten a Dab.Docler jégkorong csapata.

Acélbikáink a mérkőzés egészében sokkal veszélyesebben játszottak a házigazdáknál, s végül hat gólt ütve, s csak egyet kapva erősítették meg vezető helyüket a MOL Liga tabelláján.

UTE – Dab.Docler 1-6 (0-1, 0-3, 1-2)

Dab.Docler: Kalnins, Lindgren (1), Hüffner (1), Szappanos, Ladányi, Kiss Á., Huba, Nagy R., Azari 1, Galanisz, Peterdi 2 (1), Jabornik 1 (1), Gröschl (3), Somogyi, Contois 1 (1), Papp V., Hruby (1), Szabados 1, Magosi, Léránt (1). Vezetőedző: Stephan Lundh.

A sereghajtó Újpest otthonában szerepelt ma este csapatunk. Acélbikáink esélyesként várták a lila-fehérek elleni összecsapást, ám mint azt Stephan Lundh vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, ehhez már a meccs elejétől a megfelelő sebességen kell játszania az Acélbikáknak.

A Lundh-csapat ennek megfelelő elszántsággal vetette is magát a küzdelembe, s már az első percektől fogva kapujához szögezte a vendéglátókat, akik csak egy-egy megugrással, vagy távoli lövéssel próbálták veszélyeztetni Kalnins ketrecét. A nagy DAB-fölényt a 14. perc elejéig bírta a házigazdák hálóőre, ám az addig bravúrok sorozatát bemutató Pleszkánt Peterdi végre mattolni tudta, megszerezve ezzel a vezetést az Acélbikáknak (0-1).

A gól után is támadásban maradtak a mieink, ám az utolsó percben Kalnins bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy vezetéssel térhessenek a pihenőre Azariék. A térfélcserét követően sem változott a játék képe, ám a második felvonásban már lényegesen jobban használták ki helyzeteiket Stephan Lundh tanítványai.

A 23. percben Szabados duplázta meg a dunaújvárosi gólok számát, majd hat minutummal később Gröschl ajándékozta meg Peterdit egy újabb találatot érő átadással, míg a 32. percben Contois is megszerezte első találatát a MOL Ligában, így a második etap végén már 4-0-s DAB-előnyt mutatott az eredményjelző. A harmadik felvonásban négy perc alatt további két gólt szereztek az Acélbikák, mivel Jabornik, majd Azari is betalált a hazai kapuba, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (0-6). A vendéglátók így is becsülettel küzdöttek, s az 50. percben szépíteni is tudtak az álláson, ám ennél közelebb már nem tudtak kerülni a hajrában már leengedő Lundh-csapathoz, mely végül 6-1-es sikerrel melegített a holnapi, Érsekújvár elleni hazai rangadóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára