Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 20. 16:58, kedd | Belföld
Forrás: MTI

BKK: demonstrálók \'elfoglalták\' az Astoriát

BKK: demonstrálók \'elfoglalták\' az Astoriát

Be nem jelentett politikai demonstráció miatt a közösségi közlekedés több járata is módosítva közlekedik a fővárosban, az Astoria csomópontot a demonstrálók "elfoglalták" - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedd délután az MTI-vel. Az MTI tudósítója a helyszínről azt jelentette: a Haza Nem Eladó Mozgalom több száz szimpatizánsa leült az úttestre. A BKK a Facebook-oldalán nem sokkal 17 óra előtt tudatta azt is, hogy az Erzsébet hidat lezárták a forgalom elől, a fővároson átutazóknak az M0-s autóutat ajánlják.

A 7-es, a 7A, a 7E és a 107E jelzésű buszok a Blaha Lujza tér - Corvin-negyed - Üllői út - Kálvin tér - Szabadság híd - Móricz Zsigmond körtér útvonalon járnak mindkét irányban. Az Urániát, az Astoriát, a Ferenciek terét, a Rudas fürdőt nem érintik.
A 178-as és a 216-os autóbuszok nem közlekednek.
A 9-es autóbuszok a nagykörúton át, terelve járnak, nem érintik a Nyugati pályaudvar és a Harminckettesek tere közötti megállókat.
A 47-es és 49-es villamosok jelenleg a Clark Ádám térhez viszik az utasokat, nem érintik a Fővám tér, a Kálvin tér, az Astoria és a Deák Ferenc tér megállót.
A 8-as és 112-es autóbuszok a budai végállomásoktól csak a BAH-csomópontig járnak.
Az 5-ös buszok kettéosztva, Pasarét és a Széll Kálmán tér között, illetve Rákospalota és a Blaha Lujza tér között járnak.
A 105-ös autóbuszok megosztva közlekednek az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út és a Gyöngyösi utca között.
Nosztalgiavillamosok mostantól nem közlekednek.
A rendőrség ugyancsak közleményben tudatta, hogy rendezvény megtartása miatt a belváros több pontját időszakosan lezárják. Tilos behajtani az Erzsébet tér felől a Múzeum körútra az Astoria irányába, a Döbrentei tértől az Erzsébet hídra Pest felé, a Kálvin térre az Astoria irányába, valamint a Blaha Lujza térről az Astoria irányába.
A lezárás nem terjed ki a gyalogosforgalomra, a közlekedőket az érintett pontokon rendőrök segítik.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az érintett útvonalat a közlekedők lehetőség szerint kerüljék el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország