Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Augusztus 11. 07:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Börtönbüntetést kapott a közúti balesetet okozó embercsempész

Börtönbüntetést kapott a közúti balesetet okozó embercsempész

Nem jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt az embercsempészt, aki június közepén tizenegy, az országhatárt előzőleg illegálisan átlépő külföldi állampolgárt akart az osztrák határhoz szállítani,

azonban a személygépkocsijával balesetet szenvedett az M0-ás autóúton - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A vád szerint a 39 éves férfi június 17-én a magyar-szerb határ közelében található Ruzsa melletti erdős területen - az általa vezetett hétszemélyes gépkocsiba - felvett egy török és tíz afgán állampolgárt, akikről tudta, hogy illegálisan léptek Magyarország területére, nem rendelkeznek tartózkodási engedéllyel - olvasható az ügyészségi közleményben.

Mint írták, a sofőrnek az országon való átszállításért az ismeretlenül maradt megbízója 400 ezer forintot ígért.

Az embercsempész az M0-ás autóúton nekiütközött egy másik autónak, lehajtott a 6-os főútra és félreállt, a külföldiek elmenekültek.

A balesethez riasztott Pest megyei rendőrök intézkedtek a sofőrrel szemben, és a külföldi állampolgárokat is néhány órán belül elfogták.

A férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állították, majd a tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat - a váddal egyezően - bűnösnek mondta ki embercsempészés bűntettének - haszonszerzési célú, több embernek segítséget nyújtva elkövetett - minősített esetében, és ezért őt két év tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte - olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.