Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Február 16. 13:51, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Börtöntűz: koporsót és pénzt ígérnek a hozzátartozóknak

Több mint 350 holttestet szállítottak a hondurasi börtöntűz után a főváros, Tegucigalpa halottasházaiba – közölte helyi idő szerint szerda este a rendőrség, hozzátéve, hogy az áldozatok száma 377-re emelkedhet.

A legfrissebb adatok szerint 475 fogoly élte túl a pusztító tüzet a Tegucigalpától mintegy száz kilométerre fekvő Comayagua város túlzsúfolt börtönében, őket más fegyintézetekbe viszik át – közölte Pompeyo Bonilla közbiztonsági miniszter.

A tűz okának kiderítését célzó vizsgálat két nyomon folyik: az egyik verzió szerint egy rab gyújtogathatott, míg a másik változat szerint rövidzárlat keletkezhetett. Comayagua legfeljebb ötszáz férőhelyes börtönében 850-nél több embert tartottak fogva a tűzvész idején. Néhány fogolynak a zűrzavart kihasználva sikerült megszöknie.

Az ENSZ szerint Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok aránya, s a latin-amerikai ország 24 fegyháza igencsak túlzsúfolt.

Porfirio Lobo köztársasági elnök háromnapos gyászt rendelt el. Bejelentette, hogy az azonosított tetemeket visszaszállítják a közép-hondurasi városba, a gyászoló családoknak pedig koporsót és pénzt ígért a temetéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik

2024. Május 14. 08:14, kedd | Külföld

Eurobarométer: a fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a közelgő európai parlamenti választásokon

Az európai fiatalok 64 százaléka szavazni kíván a június 6. és 9. közötti európai parlamenti választásokon, a megkérdezett fiatalok 38 százalékának véleménye szerint a szavazás a leghatékonyabb módszer a véleménynyilvánításra

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.