Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Július 11. 11:30, csütörtök | Helyi

Brazil hallgatók a DF-en

Brazil hallgatók a DF-en

A brazil állam által támogatott „Tudomány határok nélkül” ösztöndíjprogram keretében húsz brazil hallgató kezdi meg egyéves tanulmányát a Dunaújvárosi Főiskolán a 2013/2014-es tanévben.

A brazil állam által támogatott Tudomány Határok Nélkül ösztöndíj program keretében természettudományos, mérnöki, egészség- és informatika tudományok területén, 2012 és 2015 között, 100 ezer brazil alap- és doktori képzésben tanuló diáknak nyílik lehetősége, hogy egy évet külföldi egyetemen töltsön. A hallgatók teljes képzési költségét és kiadásait a brazil kormány fedezi. A programot a Brazilian Federal Agency for Support and Evaluation of Graduate Education (CAPES), a program szervezéséért és lebonyolításáért felelős brazil állami ügynökség és a Magyar Rektori Konferencia koordinálja.

Magyarországra ebben az évben 450 hallgató érkezik, akiknek 68 százaléka azzal indokolta döntését, hogy a magyar felsőoktatásról kedvező információkat talált az interneten, 50 százalék az ország helyzetével, földrajzi elhelyezkedésével magyarázta választását.

A Dunaújvárosi Főiskolára a dél-amerikai fiatalok közül 17-en már megérkeztek a nyári intenzív nyelvi felkészítőre, ahol mostantól napi 6 órában tanulják az angol nyelvet, de számos kulturális program és kirándulás teszi kellemessé számukra a nyarat és a beilleszkedést.

Július 10-én hivatalosan, ajándékokkal is köszöntötte a hallgatókat a DF Nemzetközi kapcsolatok irodavezetője Gyöngyössy Katalin és a nyári kurzusért felelős Virág László, valamint dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási rektorhelyettes, aki kiemelte, hogy a Dunaújvárosi Főiskola campusán egy multikulturális környezetben európai képzésben vehetnek részt, professzionális laborkörnyezetben szerezhetik meg a tanulmányaikhoz szükséges kompetenciákat.

A hallgatók szeptembertől elsősorban az anyag- és gépészmérnöki, illetve a műszaki menedzser alapképzési szakokhoz tartozó tárgyakat fogják majd angol nyelven tanulni, de a DF mindhárom - Társadalomtudományi, Műszaki, Informatikai – Intézetében oktatott tárgyak is szerepelnek a képzési tervükben.
A most érkezett diákok az összes hazai felsőoktatási intézmény közül választhatták a DF-et, mely így az ötödik legtöbb brazil hallgatót fogadó felsőoktatási intézmény lesz a következő tanévben Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.