Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 01. 21:14, vasárnap | Belföld
Forrás: sziget

Breaking: Blink-182 a Sziget Mínusz Egyedik napján

Breaking: Blink-182 a Sziget Mínusz Egyedik napján

Hazai fesztiválok kívnságlistáin évek óta élvonalban lévő Blink-182 – hosszú egyeztetés után – igent mondott a szervezőknek: augusztus 11-én, a Sziget Mínusz Egyedik napján a Nagyszínpadon lépnek majd fel.

Ezzel tehát eldőlt, hogy lesz Mínusz Egyedik nap, sőt a szervezők további koncerteket is ígérnek erre a napra. Kerekedik a Nulladik nap kínálata is: a napokban csatlakozott Casper, az A Day To Remember és Fedde le Grand – mindannyian az A38 felhozatalához. A fesztiválnapok programját
pedig Cee Lo Green is erősíti majd a Nagyszínpadon és a friss hírek közt szerepel a Jimmy Eat World fellépése az A38-on. A 7 napos bérlet a Blink-re és a Nulladik napra is jó, amúgy pedig még május 1-ig olcsóbb a jegy. Érdemes sietni.
Amerika egyik legnépszerűbb, több tíz milliós lemezeladási mutatókkal büszkélkedő poppunk bandája, a kaliforniai Blink-182 hosszú várakozás után először a Szigeten mutatja meg erejét
Magyarországon népes és mindenre elszánt hazai rajongótáborának. Nincs két éve, hogy Travis Barkerék rövid ideig parkolópályán lévő zenekar alapításának huszadik évfordulóját ünnepelték, a
buli azóta tart és végre hozzánk is elért; most jött el az idő, hogy a nyár legnagyobb fesztiválján egy frenetikus zúzás keretében élőben szólaljanak meg a betéve ismert punk slágerek: az All The Small
Things, a First Date, az I Miss You, a Stay Together For The Kids és a The Rock Show.

http://www.youtube.com/watch?v=9Ht5RZpzPqw

Az ötszörös Grammydíjas amerikai ikon a karizmatikus férfi előadók egyike; slágergyáros dalszerző,kivételes hangú énekes, kreatív producer és filmcsillag. Cee Lo Green azon kevés, mármár szuperhősi képességekkel megáldott kortárs előadók közé tartozik, akik egyedi módon képesek egymással társítani a hiphop
és a soul stílusjegyeit úgy, hogy ennek az ellenállhatatlan kohéziónak
eredményeképpen karakteres, igényes, szexi és modern r&b zenék jöjjenek létre. Dalaival meghódította a slágerlistákat, zenéit milliók imádják, köztük sok magyar hívő is, hiszen számait a hazai rádiók is gyakorta játsszák.

https://www.youtube.co/watch?v=bKxodgpyGec

A Jimmy Eat World keletkezése pillanatában a punk energiáit mozgósítva még világfelforgató
terveket dédelgetett, de aztán rájöttek: szórakoztatóbbak és sikeresek, ha lassítanak egy kicsit a tempón. A zenekar korai demói után csak másfél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a legmenőbb bandák közé kerüljenek. A Bleed American (Vérző amerikai) a JEW második mesterműve, és nemcsak azért, mert tökéletesen kiérlelt, kegyetlenül kritikus dalokat tartalmaz, hanem szinte prófétikus látomás az alig három hónap múlva bekövetkező 9/11ről.
Ez volt az a lemez, amellyel nemcsak rajongótáborukat kápráztatták el, hanem vezette a Billboard modern rock listáját és platina fokozatot ért el. Az album terjesztését a New Yorki Ikertornyokat ért támadás után hosszú ideig
szüneteltették, de ez csak megsokszorozta a mű kultikus erejét. A JEW töretlen karrierjét folytatva tavaly jelentette meg nyolcadik stúdióalbumát, a Damaget.
http://www.youtube.com/watch?1v=oKsxPW6i3pM
Benjamin Griffey, alias Casper sokoldalú, tehetséges és népszerű német rapper, énekesszövegíró.
Megnyerő stílusának ereje a változatosságban rejlik, munkái fogást találnak a keményvonalas hiphopra fogékony arcokon, a markáns és elmés társadalomkritikát megfogalmazó szövegektől beinduló nagyokosokon, a műfaj rockosításától sem idegenkedő mindenevőkön és az érzelmesebbszenvedélyesebbpopulárisabb hangra gerjedő hangulatfüggőkön. Nevét második albumának
megjelenésekor már egész Németországban ismerték, így nem csoda, a XOXO vezette a német lemezeladási listát, kiérdemelte az arany minősítést és az év legkiválóbb hiphop anyagai közt méltatták a kritikusok. Legfrissebb lemeze, a Hinterland tavaly augusztusban jött ki és szintén osztatlan sikert aratott.

http://www.youtube.com/watch?v=yqObMM_QzVQ

Az A Day to Remember állandó fellépője a keményzenéket is befogadó, legnagyobb nemzetközi fesztiváloknak. Pörgős, izzasztó, a közönség biztonsági, féltve őrzött energiatartalékait is felszámoló zenéjük a húzós metalcore és a pattogós pop punk izgalmas egyvelege. 'Best International Newcomer' kategóriában nyertek a 2008as Kerrang! Awardson.
Harmadik nagy volumenű munkájukkal, a Homesickkel nagy kereskedelmi sikert arattak, a 2009ben megjelent lemezből több százezer példányt adtak el csak az Egyesült Államokban, azonban ezt a teljesítményt az egy évvel később a What Separates Me From Youval rögtön felülmúlták. Eddig öt albummal jelentkeztek,
aktuális prezentációjuk a 2013asCommon Courtesy.

http://www.youtube.com/watch?v=Pn6eOxnEMI

És végül érkezik a Szigetre a számos szakmai díjjal kitüntetett holland elektronikus zenész és producer, Fedde le Grand, aki minden ellentétes véleményt kizáróan hazája legkeresettebb DJi közé tartozik, kinek kegyeiért a legnagyobb nemzetközi bulik szervezői és popsztárok versengenek.
Hosszú ideje minden évben előkelő helyen végez a világ legnagyobb DJit
rangsoroló DJ Magszázas listáján, trackjei és remixei pedig a legkeresettebb anyagoknak számítanak a világhálón és azon túl.

Címkék: blink182, fesztivál, sziget

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.