Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. December 28. 07:27, szerda | Helyi

Bulvársajtó-szamárságok

Bulvársajtó-szamárságok

Repül az atomvonat, terhesség 13 hónapig, Dombóvár és Tatabánya szomszédsága.

Meghökkentő grafika a Blikk 2011. december 10-i számában. Az „Álcázott atomvonat” címet viselő írás rajza szerint a vonat útja nemcsak álcázott, hanem különös és rejtélyes is, hiszen egy ilyen pille-nehéz szerelvény Kiskunhalas és Paks között toronyiránt száguldott át a Dunán. Leginkább csak repülhetett, hiszen vasúti híd csupán Budapestnél és Bajánál fordul elő a fővárostól délre eső magyar Duna-szakaszon, amit nem ártana tudnia egy országos bulvár lap stábjának.
==========

A Bors 2011. december 21-i számában olvasható egy riport a kolontári Juhász családról. Az írás egyik bekezdésében olvasható: „A családot a sok tragédia után azonban boldogság is érte: november 10-én megszületett legkisebb fiúk, Ádám.” Két bekezdéssel később ezt mondja (a lap szerint) az anya: „- Féltem, hogy az iszap, amelyben jó két és fél órát álltam mellkasig, károsíthatja a magzatot, de szerencsére egészséges a kisfiam, bár hat újjal született.”

Mint köztudott, a vörösiszap-katasztrófa 2010. október 4-én történt. Ádám november 10-én született. A két adat összevetéséből vagy az következik, hogy az anya legalább 13 hónapon át volt terhes, vagy az, hogy a riporter oda sem figyelt arra, mit ír le…
===========

Hétfőn délután érkezett a bejelentés a Dombóvári Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint egy kocsolai lakatlan házba két helyi férfi bement. Leszakadt alattuk a fa gerendázatú födém, mely az egyik embert maga alá temette, míg társa a törmelékre ráesett. Az egyik férfi súlyos, míg társa könnyű sérüléseket szenvedett. A két férfi feltehetően fa anyag lopási szándékkal ment át a romos lakatlan házba, felmentek a padlásra és az a súlyuk alatt leszakadt - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.(Blikk-információ)

Hogy kerül a csizma az asztalra? Kocsola mintegy 15 kilométerre van Dombóvártól Somogy megyében. Komárom Esztergom megye székhelye, Tatabánya százvalahány kilométerrel északabbra van, a dombóvári térség nem a rendőr-főkapitányság illetékességi területe. A 2011. december 27-én a bulvárújság internetes változatán lelt hír adós a két terület közötti esetleges összefüggés magyarázatával.

csgy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.