Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2011. Szeptember 18. 13:56, vasárnap | Helyi

Country fesztivál Rácalmáson

Country fesztivál Rácalmáson

Több, mint 556-an táncoltak Rácalmás főutcáján country zenére, Közel fele az alkalmi táncosoknak rácalmási volt, a másik fele pedig szerte a városból, hiszen a tét a jótékonyság volt.

Az Apple Country Club szervezésében a II. Country Találkozó részt vevői közösen táncoltak a rácalmásiakkal. A Hankook Magyarország Kft. felajánlotta, hogy minden résztvevő után a támogatandó családnak 200 forintot ad. Ez ugye százezer forintnál nagyobb összeg.


Ez elég jól sikerült gyűjtés lett.

Táncoltak idősek, fiatalok, kicsik, és nagyok, ügyesek és ügyetlenek. Majd elkezdődött a buli.
Hajnalig szólt a country, tartott a tánc, amelynek a legfőbb sajátossága, hogy vonalban ugyanazt táncolják ugyanarra a zenére.
Countryt táncolni egyébként jó. Három dolog szükséges a zene mellett: 1. kalap, 2.csizma 3. jó kedv.

Bármilyen szerelés elmegy, ahol látják, a tüllöstől a kockás ingig.. a csizmák is roppant széles skálán mozognak, az egyszerűtől a krokodil vagy struccbőrösig… A kalapoknál is egy jobb darab néhány tízezer forint, de ha nem a legautentikusabb a jelmez, az sem okoz traumát.

Bár ez utóbbi szinte már magától megjön. Tény, ami tény az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek a találkozóra. És ami nyilvánvaló, hogy táncolásánál nem érdekes a nem, a kor, a súly, a családi állapot… egyszerűen csak jó zenére, jót lehet táncolni.

Szalai Gabriella. az Apple Country Club vezetője a rendezvény főszervezőjének két esztendővel ezelőtt régi álma valósult meg, amikor társakat találta a country táncoláshoz, azóta a kis csapat már 9 főre bővült, s már több, mint 100 táncot megtanultak, s több sikeres fellépésen vannak túl, s immáron másodszor vállalkoztak arra, hogy a találkozót megszervezzék.

A közös táncon kívül verseny is volt, a lányok, a fiúk és csoportok is összemérték tudásukat.
Majd ettek, ittak és persze folyamatosan táncoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.