Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2011. Szeptember 18. 13:56, vasárnap | Helyi

Country fesztivál Rácalmáson

Country fesztivál Rácalmáson

Több, mint 556-an táncoltak Rácalmás főutcáján country zenére, Közel fele az alkalmi táncosoknak rácalmási volt, a másik fele pedig szerte a városból, hiszen a tét a jótékonyság volt.

Az Apple Country Club szervezésében a II. Country Találkozó részt vevői közösen táncoltak a rácalmásiakkal. A Hankook Magyarország Kft. felajánlotta, hogy minden résztvevő után a támogatandó családnak 200 forintot ad. Ez ugye százezer forintnál nagyobb összeg.


Ez elég jól sikerült gyűjtés lett.

Táncoltak idősek, fiatalok, kicsik, és nagyok, ügyesek és ügyetlenek. Majd elkezdődött a buli.
Hajnalig szólt a country, tartott a tánc, amelynek a legfőbb sajátossága, hogy vonalban ugyanazt táncolják ugyanarra a zenére.
Countryt táncolni egyébként jó. Három dolog szükséges a zene mellett: 1. kalap, 2.csizma 3. jó kedv.

Bármilyen szerelés elmegy, ahol látják, a tüllöstől a kockás ingig.. a csizmák is roppant széles skálán mozognak, az egyszerűtől a krokodil vagy struccbőrösig… A kalapoknál is egy jobb darab néhány tízezer forint, de ha nem a legautentikusabb a jelmez, az sem okoz traumát.

Bár ez utóbbi szinte már magától megjön. Tény, ami tény az ország legtávolabbi pontjairól is érkeztek a találkozóra. És ami nyilvánvaló, hogy táncolásánál nem érdekes a nem, a kor, a súly, a családi állapot… egyszerűen csak jó zenére, jót lehet táncolni.

Szalai Gabriella. az Apple Country Club vezetője a rendezvény főszervezőjének két esztendővel ezelőtt régi álma valósult meg, amikor társakat találta a country táncoláshoz, azóta a kis csapat már 9 főre bővült, s már több, mint 100 táncot megtanultak, s több sikeres fellépésen vannak túl, s immáron másodszor vállalkoztak arra, hogy a találkozót megszervezzék.

A közös táncon kívül verseny is volt, a lányok, a fiúk és csoportok is összemérték tudásukat.
Majd ettek, ittak és persze folyamatosan táncoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 12:02, kedd | Külföld

Berlin szerint csak 65 év alattiakat lehet beoltani az Oxford/AstraZeneca-vakcinával

A német szövetségi kormány szerint csak 65 éven aluliak beoltására engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus ellen

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

2021. Január 26. 11:07, kedd | Belföld

Gyermekpornó és 30 millió forintnyi drog miatt kaptak el egy szudáni nőt - VIDEÓ

Egy szudáni nő mobiltelefonján gyermekpornográf felvételeket, budapesti lakásán több millió forint értékű kábítószert találtak - tette közzé kedd reggel a rendőrsé a police.hu oldalon.

2021. Január 26. 10:05, kedd | Külföld

A világon 99,7 millió a fertőzöttek, 55 millió a felgyógyultak száma

A világon 99 706 375 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 139 803, a gyógyultaké 55 040 967 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.