Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 13. 13:56, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Csányi Sándor feljelentést tesz és pert indít Lázár János ellen

Csányi Sándor feljelentést tesz és pert indít Lázár János ellen

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít Lázár János ellen a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt - erősítette meg a nol.hu információját bank kommunikációs főosztálya kedden az MTI érdeklődésére.

Lázár János hétfőn a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nincs más választásom, mint tudomásul venni Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatójának a sajtóban tett, rám nézve lesajnáló, lenéző megjegyzését, hiszen mégiscsak ő az ország első számú uzsorása". Hozzátette: Csányi Sándor bárhogy is "páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival", természetesen "meghunyászkodom, és tudomásul veszem, hogy ilyen-olyan jelzőkkel illet".
Aki ilyen fontos ember az országban, annak a véleményét is kénytelen vagyok tudomásul venni - jegyezte meg az államtitkár.
Ezt megelőzően Csányi Sándor egy július 24-ei sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy érez-e politikai támadást ellene vagy a bankja ellen, azt válaszolta: nem érzi a politikai támadást a kormány részéről, úgy ítélte meg, nem történt olyan specifikus lépés, amely az OTP Bankot jobban sújtotta volna, mint a többi bankot. "Néha 1-2 ember tesz ugyan megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon" - jegyezte meg, majd konkrétan Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt megemlítve, azt mondta, "Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól intézte a trafikügyet".
A nol.hu cikke emlékeztet: az uzsora Magyarországon bűncselekmény, az ellene érvényes szabályok szigorítását pedig pont a Fidesz-frakció szavazta meg, Lázár János frakcióvezetősége idején.

Címkék: Gazdaság-per

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során