Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csapadékosabb idő várható

Csapadékosabb idő várható

Borúsabb, csapadékosabb, esősebb idő várható a héten. Komoly lehűlésre nem kell készülni a leghidegebb órákban is jellemzően fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna lassanként kelet felé helyeződik. A szél kezdetben többfelé erős lesz, majd napközben lassanként veszít erejéből. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten néhol gyenge fagy is lehet. Napközben 4-12 fokig melegszik a levegő, az Északi-középhegység térségében valószínű a leghidegebb idő.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt keleten is megszűnik a csapadék, délután, este a nyugati határvidéken lehet eső, zápor. A szél megélénkül, a Dunántúlon, a Bakonyban néhol időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A nappali maximum általában 5-10 fok között alakul, de északkeleten kissé hidegebb is lehet.

Szerdán délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Északkeleten délelőtt még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ide csak estefelé érkezik meg a csapadék. A légmozgás élénk lesz, főleg a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Csütörtökön a nap első felében többfelé várható eső, zápor, majd késő délutántól csökken a csapadék. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többnyire erősen felhős, párás idő valószínű. Keleten, északkeleten többfelé, másutt helyenként alakul ki eső, zápor. A minimumhőmérséklet plusz 1 és 5, a maximumhőmérséklet plusz 5 és 9 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap is erősen felhős, párás időre lehet számítani. Elszórtan valószínű zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 0 és plusz 5, vasárnap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Napközben mindkét nap plusz 4-9 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.