Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Október 11. 15:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Csecsemőgyilkosságért ítéltek el egy házaspárt és lányukat Miskolcon

Csecsemőgyilkosságért ítéltek el egy házaspárt és lányukat Miskolcon

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt ítélt el egy házaspárt és lányukat a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

A három vádlott a lány titokban szült gyermekét ölte meg. A lány apját, az ügy elsőrendű vádlottját szexuális erőszak, vérfertőzés miatt is elítélte a bíróság; 25 év fegyházbüntetést kapott.

A vádlottak egy háztartásban éltek Boldván. Az elsőrendű vádlott tíz éven át kényszerítette vér szerinti leánygyermekét arra, hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A külvilágtól elszigetelve élő, akkor még fiatalkorú lányt az apja többször megverte és megöléssel is fenyegette, amennyiben szólni mer bárkinek a történtekről.

A lány terhes lett és 2011-ben titokban gyermeket szült, akit apa nélkül anyakönyveztek.

2015 év végén az akkor már felnőtt korú lány - az ügy harmadrendű vádlottja - ismét várandós lett az apjától. Ekkor a férfi és felesége, a másodrendű vádlott - aki évek óta tudott a szexuális erőszak tényéről, de az ellen semmit nem tett - közösen elhatározták, hogy a terhesség tényét eltitkolják.

Abortuszra nem volt pénzük, de megtartani sem akarták a gyermeket, így elhatározták, hogy megölik. Az életképes csecsemőt az ágyneműtartóba rejtették, a sorsára hagyták. Az újszülött ellátatlanság miatt négy óra múlva meghalt.

Másnap a lány rosszul lett, mentőt hívtak hozzá, a vizsgálat során derült fény az előző éjszakai szülésre. A holttestet nyomozók találták meg.

A Miskolci Törvényszék a férfit 25 év, feleségét 20 év fegyházbüntetésre ítélte, míg lányukra - aki egyben bűncselekmény áldozata is volt - 2 év szabadságvesztést szabott ki a bíróság, az ítélet végrehajtását 3 évre felfüggesztették.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni