Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 04. 23:20, hétfő | Helyi

Cserna: Szolgáni szeretném a várost!

Cserna: Szolgáni szeretném a várost!

Cserna Gábor, a választók akaratából fölényes győzelemmel lett városunk polgármestere.
A közgyűlésben többségi Fidesz győzelem, egyedül egyéni választókerületből Kismoni László, kompenzációs listáról az MSZP színeiben Pinté

Részletes eredmények itt


Még javában folytak a szavazatszámlások amikor már nyilvánvaló vált,hogy Cserna Gábor nagyarányú győzelme már behozhatatlan.



- Hogyan értékeli a választási eredményt?

- Már a tavaszi választásokon éreztük, hogy nagy irántunk a választók bizalma. Éppen ezért nem plakátháborút folytattunk, inkább az emberekkel beszélgettünk. A személyes találkozókra helyeztük a hangsúlyt. Nem programokat hirdettünk,hanem arról beszélgettünk, hogy elindult egy folyamat, amelyet folytatni kell: a Szalki-sziget rekonstrukciója, a kórház működőképessé tétele, a szakképzés fejlesztése. Az ellenzék azzal vádolt bennünket, hogy a város eladósodott eközben. Ez persze nem igaz, hiszen előtte négy évvel nyolc éven keresztül szocialista városvezetés volt, s a közelmúltig minden közgyűlési döntést a polgármester illetve a gazdasági alpolgármester aláírásával látott napvilágot. Én hiszek a kampányszlogenünkben: Előttünk a város, mögöttünk a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök látogatásakor is megemlítette, hogy önkormányzatunk a kormány támogatását bírja.

- Kik lesznek az alpolgármesterei?

- Ugyan a frakció még nem döntött, de javasolni fogom: Gombos Istvánt, humán alpolgármesternek, Tóth Lászlót, gazdasági alpolgármesternek, s dr. Dorkota Lajost, városfejlesztési alpolgármesternek.

- Mi lesz az első teendője?

- Gondolom, az ügyviteli teendők, amelyek eléggé szabályozottak. Egyeztetések a bizottsági helyekről a frakciókkal. Polgármesterként pedig hivatalba lépésemkor az új városi vagyonleltár létrehozását tartom legfontosabb feladatomnak. Át kell már látnunk, honnan indulunk és merre haladunk.

- Három ciklus óta készül erre a tisztre...

- Valóban sokat olvastam, tanultam, hogy milyennek is kell lennie annak, aki jó polgármesterré akar válni. A legfontosabb, hogy szolgálatnak kell tekintenie a munkát. Az emberek többsége talán azért is ábrándult ki a politikából, mert azt tapasztalta, hogy a gondjaik csak a hatalomba kerülésig számítanak. Én szolgálni szeretném ezt a várost.

-fgy-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.