Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. November 26. 22:59, kedd | Helyi

Csodaország a Bartókban

Csodaország a Bartókban

Újabb kiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A hétfő délután induló tárlat főszereplője ezúttal a Bartók munkatársa, a Magyar Teátrum Díjat 2015 óta birtokló Feke Judit.

A Teátrista díjas művésznő Miniatűr Jelmezbál címmel állította ki munkáit, méghozzá az Alíz Csodaországban című előadás anyagait feldolgozva. A jelmeztáros-öltöztető munkái tehát nem a falakon láthatóak, hanem az aula egy szegletében kaptak helyet, méghozzá rengeteg játékbaba részvételével. A tárlat megnyitóján elmondta, a babákat igen nehéz volt összegyűjteni a rokonoktól, barátoktól, de sokan mások is szívesen segítettek és nagyon hamar egy rakás Barbie várta, hogy beöltöztesse az Alíz Csodaországban idején használt jelmezek miniatűr másába.

A megnyitón a Bartók Táncszínház művészei is részt vettek, méghozzá alkalomhoz illően karakterük jelmezében, így a tárlatot többek közt maga Alíz, a bolond Kalapos és a Szív Királynő is megtekintette. A megnyitón a kiállítást Hevérné Rita ajánlotta a látogatók figyelmébe, majd Feke Judit köszöntötte az érdeklődőket és külön kiemelte, mennyire hálás a munkatársaknak, kollégáknak, rokonoknak, barátoknak, hogy támogatták a kiállítás létrejöttét és segítettek nem csak a babák beszerzésében, de az anyagok és az egyéb munkálatok tervezésében is, hiszen, mint mondta, nem minden szereplő olyan szőke, mint Barbie.

Feke Judit Miniatűr Jelmezbál című önálló kiállítása a Bartók színház aulájában a következő egy hónap során látogatható nyitvatartási időben.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram: December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

2019. December 02. 20:44, hétfő | Helyi

5000 forint jön nyugdíjra

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntése szerint, karácsonykor is is 5 ezer forint szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak.

2019. November 29. 04:25, péntek | Helyi

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára.

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében