Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2019. November 26. 22:59, kedd | Helyi

Csodaország a Bartókban

Csodaország a Bartókban

Újabb kiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A hétfő délután induló tárlat főszereplője ezúttal a Bartók munkatársa, a Magyar Teátrum Díjat 2015 óta birtokló Feke Judit.

A Teátrista díjas művésznő Miniatűr Jelmezbál címmel állította ki munkáit, méghozzá az Alíz Csodaországban című előadás anyagait feldolgozva. A jelmeztáros-öltöztető munkái tehát nem a falakon láthatóak, hanem az aula egy szegletében kaptak helyet, méghozzá rengeteg játékbaba részvételével. A tárlat megnyitóján elmondta, a babákat igen nehéz volt összegyűjteni a rokonoktól, barátoktól, de sokan mások is szívesen segítettek és nagyon hamar egy rakás Barbie várta, hogy beöltöztesse az Alíz Csodaországban idején használt jelmezek miniatűr másába.

A megnyitón a Bartók Táncszínház művészei is részt vettek, méghozzá alkalomhoz illően karakterük jelmezében, így a tárlatot többek közt maga Alíz, a bolond Kalapos és a Szív Királynő is megtekintette. A megnyitón a kiállítást Hevérné Rita ajánlotta a látogatók figyelmébe, majd Feke Judit köszöntötte az érdeklődőket és külön kiemelte, mennyire hálás a munkatársaknak, kollégáknak, rokonoknak, barátoknak, hogy támogatták a kiállítás létrejöttét és segítettek nem csak a babák beszerzésében, de az anyagok és az egyéb munkálatok tervezésében is, hiszen, mint mondta, nem minden szereplő olyan szőke, mint Barbie.

Feke Judit Miniatűr Jelmezbál című önálló kiállítása a Bartók színház aulájában a következő egy hónap során látogatható nyitvatartási időben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.