Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 13. 19:17, hétfő | Helyi sport
Forrás: dseroplabda.hu

Csodaszép hetedik hely

Csodaszép hetedik hely

A DSE Röplabda Akadémia U13/2-es csapata óriási eredményt ért el az országos mini kupa döntőben!

Az U13-as megmérettetésen a csapatból két játékos kivételével mindenki csupán szupermini korú, tehát feljátszanak az U13-as korosztályba. Ennek ellenére az ország legjobb mini csapatai ellen is helyt álltak a fiaink Budapesten a Testnevelési Egyetemen, hiszen a 17 csapatból végül az előkelő hetedik helyet érték el. Dolmán Viktor edző csapata a 2018-2019-es szezonban egyszerre kellett, hogy helyt álljon a saját korosztályában, vagyis az U11-ben (szupermini), illetve nevezve lettek az U13-as korosztályban is, ahol rendre csodálatos eredményeket értek el.

Dolmán Viktor edző értékelte az U13-as szezont és a mini kupa döntőjét:

– Bevallom őszintén, amikor az akadémia vezetőségével egyeztetve neveztünk a mini korosztályban is, kicsit kételkedtem az egészben. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy mi mindent el fogunk tudni érni ebben a szezonban. Nekem ez volt edzői „pályafutásom” első mini fiú csapata. Azt gondolom, hogy az a játékos állomány, ami jelenleg a rendelkezésemre áll, két éven belül az ország elit csapatai között kell, hogy szerepeljen, mégpedig az első osztályban, illetve az OMB döntőn. Pontosan ezért is játszottunk fel már most a minibe, mert a jövőt is szem előtt tartjuk. A hat fordulós Országos Mini Bajnokság során számos fantasztikus eredményt értünk el. A gyermekek hittek egymásban és bennem is. Megvolt a kölcsönös bizalom, mely mindennek az alapja volt. Az OMK döntőre sajnos a felkészülésünket nehezítette egy kulcs játékosom sérülése. Sebestyén Erik pótlása az első sorban igen kemény feladatnak bizonyult. Alakítanom kellett mindkét soromon az új pozíciókban, de az új emberek rendre meg állták a helyüket. Sajnos a csoportban igen kemény két csapattal találtuk szemben magunkat, ahol végül a Sülysáp ellen 1:1 lett az eredmény, majd a Miskolc 2:0-ás győzelmet aratott felettünk. Bár itt ki emelnem, hogy a csoportmérkőzések nagyon furán lettek lebonyolítva. Következett a keresztjáték azzal a Hercules SE-vel, akiket már jól ismertünk, akik ellen a szezonban többször is igen kiélezett csatát vívtunk. A fiúk felszabadult, bátor, egyben koncentrált játékkal 2:0-ás győzelmet arattak. Ezt követően a MAFC gárdája következett. Itt kiélezettebb küzdelem volt, de fiaink 2:1 arányban ezt is behúzták. Következett az utolsó mérkőzés, mely a hetedik helysorsáról döntött. Ezen a találkozón gyönyörű labdameneteket láthattak a nézők a Sümeg-Dabronc ellen, ráadásul a végén a mienk örülhettek a 2:1-es győzelemnek, mellyel megszerezték az előkelő hetedik helyet.

Eredmények

DSE – SÜLYSÁP: 1-1

DSE – MISKOLC: 0-2

DSE – HERCULES SE: 2-0

DSE – MAFC: 2-1

DSE – SÜMEG-DABRONC: 2-1

A Dunaferr tagjai: Csepcsényi Máté, Sebestyén Patrik, Lampert Ádám, Gerháth Zalán, Sebestény Erik, Tégás Péter, Farkas Áron, Farkas Dávid, Szuromi Donát, Gabella Csaba, Gabella Máté.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak