Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2015. Szeptember 27. 00:53, vasárnap | Helyi

Csónákház felújítva

Csónákház felújítva

- A dunaújvárosi Csónakházra bizony már ráfért a korszerűsítés –jelentette ki Cserna Gábor, polgármester a dunaújvárosi kajak-kenu sportközpontjának, a csónakháznak a felújításának első ütemének befejezésekor.

A háromlépcsős fejlesztés első ütemében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség között létrejött támogatási szerződés alapján a dunaújvárosi Csónakház 20 millió forint értékben új tetőszigetelést, nyílászárókat, külső hőszigetelést kapott. A Csónakház felújítását magáénak érezte a DVG Zrt. is, hiszen saját forrásaiból, mintegy 4 millió forint értékben elvégezte az épület fűtéskorszerűsítését, amelytől jelentős rezsiköltség megtakarítás remélhető.

- Itt jegyzem meg, - folytatta a polgármester, hogy Dunaújváros közgyűlése úgy döntött, hogy 2015. október 1. és 2016. szeptember 30. között támogat öt sportolót, akik Dunaújváros színeiben versenyeznek, és kvalifikációt szereztek/szereznek a 2016. évi riói olimpiára. A támogatás mértéke havi 250 ezer forint. Hajdú Jonatán már megszerezte a kvalifikációt, melyhez szívből gratulálok. Bíztatom másik büszkeségünket, Vass Andrást ugyanerre! Neki még szurkolunk, hogy ő is képviselhesse városunkat az olimpiára.

Mint Pető Zsolt szakosztályelnök elmondta, évről évre egye több fiatal találja vonzónak a kajakozást, a kenuzást, él egészséges életet, s jó hír, hogy ehhez a körülmények is javulnak, hiszen az ingatlanra már nagyon ráfér a modernizálás:
- Nem csupán a felnőtteink sikeresek, az utánpótlásunk is sikeres. Kilenc válogatott sportolónk van az utánpótlás korosztály 75 versenyzője közül. A siker titka első sorban az, hogy vonzó közösség, amely itt várja a diákokat, de az az élmény is nagyon magával ragadó, amit a vízen megszerez a gyerek. Mindemellett és nem utolsó sorban remek edzőink vannak, akik kimagasló szakmai tudássak rendelkeznek, s a működés anyagi feltételei is biztosítottak.

Sztankovics László, az ifjúsági,oktatási , sport és kulturális bizottság elnökeként úgy véli, hogy Dunaújváros a sport és a fiatalok városa:
- Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok lehetőségek közül válasszanak, ezért szinte minden sportág igyekeztünk javítani,fejleszteni a sportolás feltételein. így most csónakház is sorra került.

15 éve jár a csónakházba Vass András,világbajnoki harmadik helyezett sportolónk, szinte minden napját itt tölti:
- Nincs ebben semmi különös. Nekem ez a munkám, az a szerencsém, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, amelyben sikereket tudok elérni.
- Ez 15 éve lemondással és szenvedéssel jár…
- Ez így van. Naponta kétszer a fizikai teljesítőképesség határait feszegetjük. Mindezek ellenére nehéz innen elszakadni. Most is az öthetes szabadságomból még csak három telt , de már itt vagyok edzésen. Már nagyon hiányzott.
- Nem csábítottak még arra, hogy átigazolj?
- Dehogy nem, de az élet megoldotta. Én itt minden támogatást megkapok, amire szükségem van. És nem is szeretném Dunaújvárost elhagyni. Nagyon jó dolog volt a világbajnokságon a 3.helyen végezni, de szeretnék egyre feljebb lépkedni, és nem csupán négyesben, hanem egyesben és párosban is jó eredményeket elérni, nagyon szeretném, ha értem is szólna a himnusz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 23:52, csütörtök | Helyi

Ismét kolbászfesztivál

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

2019. November 14. 18:17, csütörtök | Helyi

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói ünnepeltek a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozó kollégáik munkáját.

2019. November 14. 17:30, csütörtök | Helyi

Itt a plakát, hol a plakát?

Íme a bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül számos helyen kint vannak még a választási plakátok.

2019. November 14. 17:11, csütörtök | Helyi

Pintér új városáról beszélt Cserna

Többen várták már, hogy a Fidesz választási vereségét követően, mikor szólal meg személyesen Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a párt irodájában.