Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 04. 22:40, péntek | Helyi

Csupa leg az új kormányablak- képekkel, videóval

Csupa leg az új kormányablak- képekkel, videóval

Az ország legnagyobb, legkorszerűbb, gyermekes ügyfelekre is gondoló... s még sorolhatnánk azokat a jelzőket, amelyek az új kormányablak jellemzői.

- A szétaprózódott, sok szempontból szakmailag is megingott önbizalmú közigazgatás, amely 2010-ben jellemző volt, mára egy szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött testület lett - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablak avatóünnepségén. A dunaújvárosi integrált kormányzati ügyfélszolgálat az ország legnagyobb kormányablaka.

Ünnepélyes keretek között adták át április 4-én az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablakot. A megnyitón jelen volt dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter és dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője.

A Dunaújvárosi Járási Hivatalban kialakított kormányablak az egyik legnagyobb integrált kormányzati ügyfélszolgálat Magyarországon, amelyet a korábbi anyakönyvi hivatal átalakításával, teljes korszerűsítésével alakították ki az Október 23. tér 1. szám alatt.

Az új kormányablak alapterülete összesen 390 négyzetméter. Az építési beruházás összköltsége mintegy 53,7 millió forint, amelyből 19,5 millió forint uniós forrás, Városháza funkcióbővítő revitalizációja projekt egyik része. Azaz a Városháza megújulásának egyik állomása.

- Az újonnan kialakított kormányablak épülete akadálymentesített, így a fogyatékkal élők számára is könnyen megközelíthető. Az egységes arculathoz hozzátartozik a kisgyermekek részére biztosított játszósarok. A mellékhelyiségek is akadálymentesítettek, valamint van akadálymentes fotobox is. Új berendezéssel és korszerű technikai eszközökkel felszerelt, annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű államigazgatási szolgáltatást tudjanak nyújtani az ügyfelek részére – emelte ki dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, a Fejér Megyei kormányhivatal vezetője.- Úgy gondolom, hogy Dunaújváros büszke lehet arra, hogy a Városháza funkcióbővítő revitalizációja keretén belül megújult a kormányablak is.


A kormányablak osztályon jelenleg 39 fő dolgozik. Az ügyintézők, a megszokott okmányirodai ügyintézés mellett, a jövőben több mint 260 ügyben tudnak majd tájékoztatást adni, segítséget nyújtani nyomtatványok kitöltésében, elektronikus hozzáférésében, kérelmek átvételében, és továbbításában. Az ügyfelek részére új szolgáltatásként jelent meg a Takarnet-rendszeren keresztül hiteles tulajdoni lap igénylése.

Az ügyfélfogadás hétfőtől péntekig, 8- 20 óráig tart, így a kormánytisztviselők kétműszakos munkarendben dolgoznak. A kormányablakban az ügyfélfogadás sorszámhúzó-ügyfélhívó rendszer segítségével történik. Előzetes időpontfoglalásra jelenleg interneten, az ügyfélkapun keresztül van lehetőség. Előjegyzés esetén a várakozási idő minimális. A postai befizetőhely kormányablakba költözése révén az ügyfelek a megszokott módon tudják a szolgáltatásokat igénybe venni. A kormányablakban a postai befizetés lehetősége mellett a bankkártyás fizetés is biztosított.

- A dunaújvárosi kormányablak megnyitása, 2011 januárja óta folyamatosan nagy az igény a kormányzati integrált ügyfélszolgálat államigazgatási szolgáltatásai iránt – hangsúlyozta a megnyitón dr. Galambos Dénes kormánymegbízott, amelyet a statisztikai adatok is alátámasztanak. 2014. március 28-ig Dunaújvárosban 36 ezer 475 ügyfél jelent meg személyesen a kormányablakban, s mintegy 44 ezer 956 ügyben jártak el az integrált ügyfélszolgálat munkatársai.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.