Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2013. Április 05. 03:36, péntek | Helyi

Csúszik a part megint Kulcson

Csúszik a part megint Kulcson

Fejér megyében a vízfolyások apadnak, de a nagy mennyiségű eső miatt a felázott löszfal Kulcson és Ercsiben is megcsúszott. Családi házak pincéjébe folyt víz miatt négy alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét a megyében.

Kulcson a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője a polgármesterrel járta be a kritikus helyszíneket. A település üdülőrészében a Duna-part két szakaszát érinti a talajcsúszás. A Sőtér sétányon tovább süllyedt a löszfal, emellett a Deák Ferenc utca végén öt ingatlan kertjének hátsó részében csúszik a meredek partfal az alatta lévő Dunapart utca négy telke felé. A talajsüllyedés a lakosságra és az épületekre közvetlen veszélyt nem jelent. A virághegyi városrészben a talajvíz okoz gondot. Ebben az üdülőövezetben 40-50 épület pincéjében, szuterénjében jött fel a víz tíz és negyven centiméter közötti magasságban. Több nyaralót lakásként használnak, ezekben a kazánokat veszélyezteti a víz.

Ercsiben a Duna-parton megcsúszott löszfalnál helyszíni szemlét tartotta katasztrófavédelem a polgármesteri hivatal és a rendőrség bevonásával. A Szőnyi István utca és a Duna sor közötti területen körülbelül százötven méter hosszan csúszott meg a tavaly felújított partfalszakasz, amelynek a betonozott és szalagkorláttal ellátott teteje 50 méteren kettévált. A repedés átlagosan 10 centiméter széles és helyenként 30 centiméter mély. A partfalcsúszás közvetlen veszélyt a lakosságra nem jelent. A katasztrófavédelem felhívására a polgármesteri hivatal a talajsüllyedéssel érintett területet a gyalogosforgalom megakadályozása érdekében három oldalról kordonszalaggal lezárta, és a balesetveszélyre felhívó táblákat helyezett ki. A partfal helyreállításáról az önkormányzat gondoskodik.

Székesfehérváron rendkívüli ülést tartott a járási helyi védelmi bizottság, amely határozatban kötelezte az áramszolgáltatót, hogy az árvízzel veszélyeztetett székesfehérvári Székely utcai zártkerti ingatlanoknál az esetleges élet- és balesetveszély elkerülése érdekében vizsgálja felül az árambekötéseket, és indokolt esetben tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Családi házak pincéjébe folyt víz miatt négy alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét a megyében. A hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek Bodajkon, Móron. Polgárdiban és Csóron az alagsori helyiségekből szivattyúkkal távolították el a vizet. Az utóbbi településen a családi ház pincéjében 60 centiméter magasan gyűlt össze a belvíz.

Címkék: kulcs, lösz, partcsúszás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 16. 07:18, péntek | Helyi

Dunaferr: botrányos a helyzet

A Vasmű krízishelyzete továbbtart. A cégvezetés vagy annak képviselői nagyvállalathoz nem épp illendő stílusú közleményben kérték, hogy ne nyilatkozzon Cserna Gábor és az MSZP sem a vállalat helyzetéről.

2020. Október 15. 20:00, csütörtök | Helyi

Az októberi közgyűlés főbb döntései

A pentelei főtérről áttelepítendő a szovjet emlékmű, kollégiumból rendőrlakások, lesz Borovszky Ambrus eméékpark.

2020. Október 12. 13:08, hétfő | Helyi

Pintér Tamás csütörtök délelőttre összehívta városunk közgyűlését

A szokottnál kevesebb téma szerepel az október 15-én esedékes közgyűlésen. Rendeződhet a kertváros kollégium jövője. Módosul több háziorvosi körzet szerződése, Új tagokat választanak egy területcserét előkészítő bizottságba.

2020. Október 02. 09:54, péntek | Helyi

Folytatódik a lomtalanítás Dunaújvárosban

Ezúttal a Béke városrészben folytatódik a lomtalanítás.