Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 05. 03:36, péntek | Helyi

Csúszik a part megint Kulcson

Csúszik a part megint Kulcson

Fejér megyében a vízfolyások apadnak, de a nagy mennyiségű eső miatt a felázott löszfal Kulcson és Ercsiben is megcsúszott. Családi házak pincéjébe folyt víz miatt négy alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét a megyében.

Kulcson a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője a polgármesterrel járta be a kritikus helyszíneket. A település üdülőrészében a Duna-part két szakaszát érinti a talajcsúszás. A Sőtér sétányon tovább süllyedt a löszfal, emellett a Deák Ferenc utca végén öt ingatlan kertjének hátsó részében csúszik a meredek partfal az alatta lévő Dunapart utca négy telke felé. A talajsüllyedés a lakosságra és az épületekre közvetlen veszélyt nem jelent. A virághegyi városrészben a talajvíz okoz gondot. Ebben az üdülőövezetben 40-50 épület pincéjében, szuterénjében jött fel a víz tíz és negyven centiméter közötti magasságban. Több nyaralót lakásként használnak, ezekben a kazánokat veszélyezteti a víz.

Ercsiben a Duna-parton megcsúszott löszfalnál helyszíni szemlét tartotta katasztrófavédelem a polgármesteri hivatal és a rendőrség bevonásával. A Szőnyi István utca és a Duna sor közötti területen körülbelül százötven méter hosszan csúszott meg a tavaly felújított partfalszakasz, amelynek a betonozott és szalagkorláttal ellátott teteje 50 méteren kettévált. A repedés átlagosan 10 centiméter széles és helyenként 30 centiméter mély. A partfalcsúszás közvetlen veszélyt a lakosságra nem jelent. A katasztrófavédelem felhívására a polgármesteri hivatal a talajsüllyedéssel érintett területet a gyalogosforgalom megakadályozása érdekében három oldalról kordonszalaggal lezárta, és a balesetveszélyre felhívó táblákat helyezett ki. A partfal helyreállításáról az önkormányzat gondoskodik.

Székesfehérváron rendkívüli ülést tartott a járási helyi védelmi bizottság, amely határozatban kötelezte az áramszolgáltatót, hogy az árvízzel veszélyeztetett székesfehérvári Székely utcai zártkerti ingatlanoknál az esetleges élet- és balesetveszély elkerülése érdekében vizsgálja felül az árambekötéseket, és indokolt esetben tegye meg a szükséges intézkedéseket.

Családi házak pincéjébe folyt víz miatt négy alkalommal kérték a katasztrófavédelem segítségét a megyében. A hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek Bodajkon, Móron. Polgárdiban és Csóron az alagsori helyiségekből szivattyúkkal távolították el a vizet. Az utóbbi településen a családi ház pincéjében 60 centiméter magasan gyűlt össze a belvíz.

Címkék: kulcs, lösz, partcsúszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.