Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Április 08. 19:17, vasárnap | Helyi

Csütörtökön közgyűlés és díjátadás

Csütörtökön közgyűlés és díjátadás

Közgyűlést tart 2012. április 10-én Dunaújváros képviselő testülete. A meghívó szerint, amelyet Cserna Gábor polgármester szignált, 45 napirendi pontot tárgyalnak nyílt ülésen, további tízet pedig zárt ajtók mögött.

Ünnepi aktussal kezdődik az április 10-én 9 órakor a közgyűlés. Cserna Gábor polgármester átadja a „Dunaújváros Közbiztonságáért” díjat.

Az ünnepséget követően több helyi rendelet módosításáról illetőleg törléséről (hatályon kívül helyezés) dönt a testület. Utóbbiak közé tartozik az ivóvíz- és szennyvízelvezetés, valamint szennyvíztisztítás legmagasabb díjainak meghatározásáról szóló, illetve a helyi buszközlekedés legmagasabb díjainak megállapításáról szóló helyi rendelet. Az ok: törvénymódosítás vonta el az önkormányzatok ármegállapító jogkörét. A viteldíjak meglódulásától ennek ellenére nem kell tartani, mert szolgáltatási szerződés szabályozza a megrendelő önkormányzat és a szolgáltatást nyújtó közlekedési cég viszonyát. Hasonló ok miatt a távhőszolgáltatásnál is kikerült a díjmegállapítás, mint jogkör az önkormányzat kezéből, ugyanakkor a lakossági távhőszolgáltatás megannyi részletkérdését újraalkotandó helyi rendeletben kívánja rögzíteni az önkormányzat.
Módosítja a közgyűlés a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról, valamint a lakásbérletről, a lakásépítés és -vásárlás támogatásáról szóló helyi rendeleteket is.
Dönt a közgyűlés a 2012/13 tanévben működtethető óvodai csoportok számáról, valamint ugyancsak a következő tanévben indítható általános iskolai első osztályok számáról; a Barátság városrészben körzeti megbízotti iroda kialakításáról; a város tűzoltóságának (rendeletmódosítás miatti) átszervezéséről, két általános és két középiskola (Móra Ferenc; Arany János; Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép- és szakiskola; Rosti Pál Gimnázium és szakképző Iskola) igazgatójának megbízásáról, valamint a Lorántffy Zsuzsanna szakközépiskola azon kéréséről, hogy kifutó és megszűnő szakképzések helyett indíthasson két éves nappali rendszerű szociális gondozó képzést.
Jóváhagyja a közgyűlés a város bölcsődéinek nyári nyitvatartási rendjét. A javaslat szerint idén augusztusban a technikumi Zengő-Bongó bölcsőde tart ügyeletet és zár be előtte júliusban.
Több napirendi pont foglalkozik a Szent Pantaleon Kórház – Rendelőintézettel. Az egyik döntés a hydroterápia szakrendelés óraszámainak megszüntetését javasolja, a másik az alapító okirat olyan módosítását indítványozza, hogy töröljék belőle az Aquantis Gyógyászati Központot, ugyanakkor szerepeljen a tevékenységi körök felsorolásában a családi napközi. A harmadik az előbbiek okán a finanszírozási szerződés kiigazítását indítványozza.
Szerepel a közgyűlési programban a Dunaújvárosi Főiskola – Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia 2012. évi szakmai és pénzügyi tervének, valamint a fogorvosi szolgálat beszámolójának az elfogadása. Dönt a testület a Penteléért Alapítvány támogatási kérelméről, amely az idén június 18 – 23 között megrendezendő sportnapokon határon túli fiatalokat is fogadni kíván.
Most kell dönteni a május végi Családi Hétvége rendezvény költségvetési támogatásáról és egy, a lebonyolítással megbízandó munkabizottságról. Korábban ezt a programot az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, valamint a Dunaújváros Ifjúságáért Közalapítvány szervezték, amíg nem szűntek meg, illetve nem olvadtak a Dunaújvárosi Kistérségi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.-be. A beolvadás költségei miatt egyébként 7 millió forint támogatást kell a közgyűlésnek biztosítania.
Módosítja munkatervét a közgyűlés, azaz a következő közgyűlést május 10. helyett 17-én célszerű összehívni, tekintettel a május 13-i időközi választásra.
A halálesetek miatt megüresedett bizottságvezetői és bizottság tagi helyek betöltéséről is most dönt a közgyűlés, majd foglalkozik a DVG Zrt. lakóház-kezelési tervével és dönt három megüresedett önkormányzati lakás felújításáról. Egy másik napirendi pont keretében módosítja a közgyűlés a DVG Zrt. alapító okiratát a felügyelő bizottságban tervezett személycsere okán. Módosítani szükséges a DVG Zrt-vel kötött szolgáltatási szerződést is, mert a téli síkosság-mentesítés 60 millió forinttal többe került az előirányzottnál. Végül foglalkozik a nyílt ülésrész a Dunaújvárosi Szennyvíztisztító idei felújításával, amelynek előirányzott költsége 66,5 millió forint.
A zárt ülés tít napirendi pontja közül az első kettő a Dunaújváros Díszpolgára kitüntető cím, illetőleg a „Dunaújváros Ifjúságáért” díj adományozása. Három iskolaigazgatói megbízásról (Dózsa György, Petőfi Sándor általános iskolák, Széchenyi István Gimnázium) ugyancsak zárt ülésen döntenek. A továbbiakban a Dunaújvárosi Női Kézilabda Sport Kft. üzletrészének megvásárlása, valamint a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulásba delegálandó személy kijelölése és három jogorvoslati kérelem elbírálása lesz a közgyűlés feladata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.