Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. Február 16. 21:22, szerda | Helyi

Csütörtökön ismét közgyűlés

Csütörtökön ismét közgyűlés

Összehívta Dunaújváros február havi közgyűlését 2011. február 17-én (csötörtök) 9 órára Cserna Gábor polgármester.


Február havi rendes közgyűlését tartja Dunaújváros képviselőtestülete 2011. február 17-én 9 órától. A testületi ülés programja 43 napirendi pont megtárgyalását irányozza elő. Közülük kettőről (egy panaszügyről és közszolgálati jogviszony indoklás nélküli felmentéssel történő megszüntetéséről) döntenek zárt ajtók mögött a képviselők.

A nyílt ülésrész közérdeklődésre leginkább számot tartó napirendi pontjai között említendő az idei ivóvízdíj, szennyvízelvezetési és –tisztításidíjainak meghatározása; a Fabó Éva Sportuszoda jegyárainak aktuális módosítása. Módosítja a közgyűlés a szociális juttatásoról és gyermekvédelemről szóló, valamint az építményadóról szóló helyi rendeletet. Utóbbi a vis major helyzet (Táborállás) kezelésére vonatkozik. A közfoglalkoztatás érdekében együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Dunaújvárosi Városgazdálkodók Alapítványával. Új tagot delegál a közgyűlés a Közép-dunántúli Munkaügyi Tanácsba. Több városterület rendezési tervének módosításáról, illetve kiegészítéséről is dönt a testület. Az egyik a városi uszoda körüli terület nagyobb mértékű beépítését irányozta volna elő. E terv visszavonására született javaslat. Az Agrpspeciál Kft. kezdeményezésére indítandó rendezési terv módosítás egyben kezeli a cég érdekkörébe tartozó, de rácalmási külterület-részeket is. Dönt a közgyűlés Sulák Antal vállalkozó területvásárlási kérelméről, amely a 701/2 helyrajzi számú ingatlan (védőerdő) egy hektáros részét érinti. (az előterjesztés mellékletének el nem érhető volta miatt nem tudunk pontosabb helymeghatározással szolgálni). Foglalkozik a közgyűlés az önkörmányzati többségi tulajdonú cégek javadalmazási szabályzatával, a TISZK költségvetésével és a város 2010 évi (tavalyi) költségvetésének lényegében tényszámokhoz igazítandó módosításával.

A zárt üzésrészt követően rövid rendkívüli ülés tárgyalja második olvasatban Dunaújváros 2010 évi (tavalyi) költségvetésének lényegében tényszámokhoz igazított módosítását, valamint az aljegyzői pályázat kiírását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.