Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2012. Május 12. 18:54, szombat | PR
Forrás: LMP- fizetett politikai hirdetés

Czinkon Zoltán az LMP jelöltje a 10 választókörzetben

Czinkon Zoltán az LMP jelöltje a 10 választókörzetben

-Mutatkozzon be pár szóban.


Czinkon Zoltán vagyok, 45.éves,nős,két fiúgyermek boldog édesapja vagyok, Dunaújvárosban születtem,és a 10-es választási körzetben lakom.
-Miért vállal politikai szereplést?
Soha nem gondoltam volna hogy aktív résztvevője leszek a politikának.Természetesen a napi politikát figyelemmel kísértem mind minden más ember, engem is negatívan érintettek kormányunk megszorító intézkedései.Felháborítónak tartom hogy a fülkeforradalomtól megrészegülve visszamenőlegesen vesznek el megszerzett jogokat,csorbítják a sajtószabadságot,lehetetlenné teszik a szakszervezetek működését,és saját pártkatonáikat helyezik fontos pozíciókba 6-7-8-évre.Így mikor megkeresés érkezett a Lehet Más A Politika párt részéről,hogy Kiss András halála miatt kiírt időközi választáson képviseljem a 10-es választási körzet polgárait,igent mondtam.
-Mit tervez megvalósítani megválasztása esetén?


Ez a 10-es választási körzet egy speciális körzet,mert sajnos három egymástól különálló,távol levő részből áll.Sokkal könnyebb lenne a lakók érdekeit képviselni,ha egy homogén közösség lenne.Ráadásul mindhárom lakóközösségnek mások a problémái.
Talán a békevárosrészi lakók vannak a legjobb helyzetben.Ott a járdák minőségén kellene javítani,ami csak pénzkérdés.Ami viszont nem igényel nagyobb anyagi ráfordítást,azt talán társadalmi munkában megoldható lenne,ez pedig a játszóterek karbantartása,tisztítása,a tavaly levágott gallyak,levelek elszállítása,ami megszépítené a lakók környezetét.
Sokkal nehezebb a helyzet az óvárosi részen.Egyrészt örömteli hogy a régi szovjet laktanyával szemben gyönyörű lakások épültek,viszont annál elszomorítóbb hogy tőle 1-kilóméterre a régi pentelei részen vannak utcák mellyek nem rendelkeznek aszfaltos burkolattal,csak salakos borítással.Óriási a kontraszt.Ide rengeteg pénzt kellene biztosítani,itt nem lehet csak társadalmi munkával megoldani a problémákat.Úgy néz ki,a táborállási partcsúszás ügye megoldódik,és a dréncsövezés,az ejtőkutak kialakítása,a rézsü kiépítése reméljük stabilizálja a partot,és nem okoz több kárt az ott lakóknak.
A pálhalmai lakosok problémáit személyesen is naponta áttélem,mivel itt lakom.Tudom nem önkormányzati hatáskör,de nonszensz hogy 800-fős közösség 5 hónapja bolt nélkül van,hogy naponta kell a városba utazni péksüteményért,a gyermekeknek tejtermékért.De ha már be kell menni a városba, bemehetne akár kerékpárral is,csak meg kellene hosszabbítani a kerékpárutat a régi vásártértől -pálhalmáig.Kettő kilométerről van csak szó!Nem volt olyan választási ciklus az utóbbi 10-12 évben hogy ne ígérte volna meg minden induló,pártállástól függetlenül ennek megépítését.Aztán mikor megválasztották,hirtelen mindent elfelejtett!Problémát okoz az is hogy mintegy három éve bezárták a Posta épületét.Napi 1 órában van lehetősége a lakosságnak hogy feladja csekkjeit,leveleit,pénzt vegyen le számlájáról,mindezt a szabad ég alatt,ha esik esőben,ha havazik hóban.Lehetőség van rá,hogy épületet biztosítsunk a Posta számára,már csak rajtuk múlik hogy élnek -e a lehetőséggel.Gondolom a felsoroltakból is kitűnik, mindhárom résznek megvannak a maga problémái,minden lakóközösségnek a saját problémája legfontosabb,de megpróbálnám mindhárom részt méltón képviselni.
Végül képviselőjelölt társaimat szeretném megkérni,pártállástól függetlenül,hogy bárki nyerje is meg az időközi választásokat,ne felejtse el,mit ígért a választóinak,ne hagyja őket cserben.

Címkék: LMP

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.