Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 11. 12:27, szombat | Helyi sport
Forrás: acelbikak.net, fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

DAB: három klasszis érkezett, egykori NHL-hokis a kispadon

DAB: három klasszis érkezett, egykori NHL-hokis a kispadon

A szlovák Miroslav Ihnačák irányításával, Somogyi Balázzsal, Keegan Dansereau-val és Kovács Bronson Zoltánnal a soraikban vágnak neki a következő szezonnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

A legutóbbi, finoman szólva sem túl jól sikerült szezon után komoly változások lesznek a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatánál, mely a következő szezonnak szlovák edzőpárossal vág neki, s Azari Zsolt klubelnök három játékos leigazolását is bejelentette.
A vezetőedzői posztot az 57 éves szlovák szakember, Miroslav Ihnačák tölti be a következő szezonban, aki játékosként Igor Libával és Ján Vodilával közösen Csehszlovákia legproduktívabb támadó trióját alkották a nyolcvanas évek elején. A világ legjobb bajnokságának számító NHL-ben a Toronto Maple Leafs és a Detroit Red Wings csapatait erősítette, játékosként Németországban és Svájcban is tevékenykedett, míg a Kassa színeiben 1986-ban, 1995-ben és 1999-ben is bajnoki címet szerzett. Edzői minősítésben 2007-ben juttatta be a késmárki csapatot a szlovák Extraligába, 2012-ben a kassai jégkorongcsapattal ezüstérmet nyert, míg az elmúlt évben a Kassa csapatában tehetség-kutatói (scout) tevékenységet folytatott.

A kettős kanadai-magyar állampolgár Dansereau kanadai, amerikai és svédországi éveket követően szerződött Magyarországra, itt először Miskolcon, majd a 2016/2017-es szezonban Dunaújvárosban játszott. Az elmúlt két szezonban a MAC gárdáját erősítette.

Somogyi Balázst sem nagyon kell bemutatni a dunaújvárosi drukkereknek. A helyi nevelésű 27 éves csatár négy Dunaújvárosban eltöltött felnőtt szezont követően távozott csapatunktól, előbb a DVTK, majd a MAC, majd ismét a DVTK hokisa volt.

A magyar és kanadai állampolgár Kovács Bronson Zoltán a védelemben segíthet Acélbikáinknak. A 28 éves kőkemény bekk kanadai, majd amerikai utánpótlás és felnőtt éveket követően 2015-ben szerződött Magyarországra, a Debrecen együtteséhez. A következő szezont már a MAC csapatánál kezdte meg, ahol két idényt húzott le. Két sikeres fővárosi évet követően visszatért Debrecenbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.