Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. December 04. 09:10, vasárnap | Helyi

Demonstráció forgalom-lassítással

Demonstráció forgalom-lassítással

Félpályás lezárás. Várjuk, hogy átengedjenek. - Ezek mi ellen tüntetnek? - kérdezi a teherautó vezetője a mögötte állótól. - Minden ellen. - így a válasz. - Hja, az más...- mondta és felhúzta az ablakot. Hideg volt kint.

A kék-piros vasas-mellény kifejezetten ez alkalomra készült - téjékoztat Mucsi Zoltán, a Dunaferr Vasas Szakszerszervezeti Szövetség elnöke, aki a kocsisor elején állt, s beszélgetett Borbély Zoltánnal és egy kisebb csapattal.

Elmondták, hogy a külső benzinkút fele tartó útszakaszra már nem fértek többen, át kellett csoportosítani a demonstrálókat a Dózsa György útra, az ifisek kevesebben voltak.

A pénteki demonstrációt a DÉT szervezete. A DÉT tagjai a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Dunaújvárosi Alapszervezete, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunapapír Szakszervezet,a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete, a Dunaújvárosi Tűzoltók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet Megyei Szervezete és Dunaújvárosi Tagszervezete,a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Dolgozók Szakszervezete, Városi és Regionális Pedagógus Szakszervezet, Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének Dunaújvárosi Alapszervezete.

Péntek, műszakváltál kezdete van. A kocsisor egyre hosszabb lesz, a bent ülők türelmesek. Akár az út szélén állnak, akár a rendőrök által biztosított áthaladásra várnak. Csak hideg van. Egy hang a sor elejéről:

- Megérkezett a forró tea.

Megkönnyebbült mosolyok. Nem kocsiban ücsörgő idő van, a motort járatni meg elég költséges.

- Mit szeretnének? - fordulok Mucsi Zoltánhoz

- A munkatörvénykönyve vlégszavazáshoz közeledik, számos olyan pontja van, ami számunkra elfogadhatatlan. Egyrészt a munkavállalókat hátrányosan érintő döntések visszavonását szorgalmazzuk. Szeretnénk felhívni döntéshozók figyelmét ezekre a pontokra. Fontosnak tartjuk, hogy sz érdekvédelem helye és szerepe ne csorbuljon, úgy véljük, hogy ezt ne a törvény szabályozza, hanem bízzák rá a megegyezés tartalmát a szervezetekre és a munkáltatókra. Ilyen megegyezés már megszületett például a NOKIÁ-nál.

(Pénteken délután egy órától fél ötig forgalomlassító demonstráció volt a Dózsa György úton a Kallós Dezső utcától a Baracsi útig; a Magyar úton a Sziget úttól a Barsi Dénes utcáig; valamint a Papírgyári úton a Kokszolói lehajtótól a 6-os főútig.Mintegy 55 autó vett részt az akcióban, a helyszínt a rendőrség biztosította. Rendzavarás nem történt.)


-fgy-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.