Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2012. Szeptember 01. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Depresszióssá tehet a parfüm?

Depresszióssá tehet a parfüm?

A mindennap használt kozmetikumoknak káros hatásai is lehetnek, a hétköznapi illatok legyengíthetnek, s a vegyi intoleranciától szenvedő felnőttek száma magasabb lehet, mint azt korábban gondolták - számol be a Fox News.

'Néhány embernél káros mellékhatások léphetnek fel már alacsony szintű kémiai vegyi anyagoktól is'- mondta Dr. David Katerndahl, a tanulmány szerzője. Bár orvosilag a lakosság mindössze két százalékánál diagnosztizáltak vegyi intoleranciát, a professzor által megvizsgált 400 felnőtt mintegy húsz százalékánál tapasztalta a jelenséget.

Miért van az, hogy egyesek sokkal érzékenyebbek, mint mások? Az ok lehet genetikai - mondja a szakember, vagy éppen az alacsony szintű vegyi anyagok állandó jelenléte, amely idővel intoleranciát okoz. Ráadásul a kibocsátott vegyi anyagok mértéke 3-4 százalékkal növekszik évente.

A vegyi intoleranciának igen káros mellékhatásai lehetnek. Allergiás reakciókat, sőt pánikrohamot, s ezzel együtt depressziót is kiválthat. Ezenkívül: szívproblémák, asztma, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás, csökkent pajzsmirigyműködés, autoimmun betegségek is jelentkezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 17:08, péntek | Életmód

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait:

2020. Július 10. 15:08, péntek | Életmód

Napszemüvegeket ellenőriztek

Megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható

2020. Július 01. 17:03, szerda | Életmód

Az internetezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére;