Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 28. 12:22, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Derűre ború a Rabócsiringen

Derűre ború a Rabócsiringen

Megőrizte harmadik helyét a magyar rallycross bajnokság Supercar értékelésben Benyó Máté, miután a sorozat második, máriapócsi versenyén is beverekedte magát a döntőbe,

míg a csapat Hankook Racer Cup-ban edződő fiatal versenyzői értékes tapasztalatokkal és kiugró részeredményekkel lettek gazdagabbak.

Pünkösd vasárnap, és hétfőn, a máriapócsi Rabócsiringen randevúzott az magyar rallycross bajnokság mezőnye, amely az FIA Közép-Európa Zóna Kupa versenyzőit is vendégül látta. A versenyhétvége első napját sikerrel zárta a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, hiszen a királykategóriában Benyó Máté, a Hankook Racer Cup-ban pedig Várkonyi Bence ünnepelhetett futamgyőzelmet az időmérő futamokon, ám a nap krónikájához hozzátartozik, hogy Bence nagyon peches volt, pont a futama alatt esett az eső, ezért ott hiába győzött, csak a hetedik helyről várhatta a folytatást.

Remekelt viszont Korda Zsófia, aki amellett, hogy a lányok között a leggyorsabb volt, a teljes mezőnyben is elcsípte a nyolcadik helyet. Turán Lottit és Bagaméri Bálintot pár megforgás hátráltatta az első nap, emiatt a 13., 14. helyen zártak vasárnap.

Amilyen jól sikerült a vasárnap, olyan balszerencsésen folytatódott hétfőn a verseny a csapat számára. Bár Benyó Máté annak ellenére is simán jutott a döntőbe, hogy az egyik időfutamon komoly ütést kapott a Skoda futóműve. Abba a döntőbe, amelyre úgy tűnt sose kerülhet sor, mivel balesetek miatt négyszer kellett újra rajtoltatni a mezőnyt. Máté autójában sajnos a harmadik rajt után elszakadt a vezérműszíj, így az ötödik helyet szerezte meg.

Nem fogadta kegyeibe Fortuna istennő a csapat ifjú titánjait sem, Várkonyi Bence két megnyert kvali után hiába rajtólt jól az elődöntőben, az első kanyarban kapott egy lökést versenytársától és az így az összeszedett hátrányt már nem tudta ledolgozni, a 7. helyen végzett. A Korda Juniorok közül azonban még így is ő volt a legszerencsésebb Korda Zsófi, Turán Lotti és Bagaméri Bence is egy-egy baleset után, az elődöntőben búcsúzott a küzdelmektől, Zsófi azonban a lányok külön versenyét így is megnyerte, Lotti pedig a dobogó harmadik helyére állhatott fel!

Benyó Máté: „Ezen a versenyhétvégén volt minden, amit csak el lehet képzelni. Előfutam győzelem, egy vétlen baleset, dobogós remények, végül egy sajnálatos technikai hiba a döntőben. Fortuna nem volt mindig velem, de ismét megmutattuk, hogy a tempónk jó és számolni kell velünk. A technikai hiba és az 5. hely a döntőben egy picit csalódás volt a számomra, de úgy érzem kihoztam a maximumot a helyzeteimből. A negyedik legtöbb pontot gyűjtöttem a versenyen, amivel tovább növeltem az előnyömet a bajnokság 3. helyén, úgyhogy nincs okom panaszra. Külön öröm volt számomra, hogy a Korda Juniorok is látványosan fejlődnek és kezd felcsillani a döntőbe jutás reménye a részükről. Összességében tehát jó hétvégénk volt, komoly rész sikerekkel. Úgy érzem, nagyon jól együtt tudunk dolgozni a Korda Racing-el és a Ritmus ASE-vel. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködésnek hamarosan komoly eredményei lesznek. Nagyon köszönöm a Nyirád Motorsportnak a remek autót és a profi szervízelést.”

Korda Zsófia: „A hétvégi verseny különösen tetszett, mint ahogy maga a pálya is. Volt szerencsénk esőben is menni, amitől kicsit tartottam, de talán az tetszett a legjobban, főleg, hogy meglepően jó eredményt értem el abban a futamban. Itt már kisebb csatákba is belekeveredtem, amik meg különösen izgalmasak voltak számomra! Az elődöntőben kicsúszás miatt sajnos nem tudtam tovább menni, de összességében elégedett vagyok a hétvégével, főleg úgy, hogy a női kategóriát így is sikerült nyernem. Izgatottan várom a következő futamot!”

Turán Lotti: „Alapjában én jónak éreztem ezt a versenyt! Nyilván az új körülmények miatt nagyon sok mindent át kellett beszélnünk apával! Próbáltam azokra koncentrálni, amit segítségnek mondtak nekem, és úgy érzem a nagy részét sikerült is teljesítenem! A harmadik kvalifikációs futam első̋ körében volt egy nagyobb találkozásom egy gumibálával, megütöttem a csípőmet... De nem adtam fel, újraindították a futamot és végigcsináltam!!! Miután megtudtam, hogy bejutottam az elődöntőbe nagyon örültem! Sajnos a döntőbe nem jutottam be! De ezek mellett nagyon jó volt minden és nagyon élveztem, izgatottan várom már a következő̋ versenyt!”

Bagaméri Bálint: „Nagyon vártam a máriapócsi versenyt. Vasárnap az első kvalifikációs futamon nagyon jól rajtoltam, elsőként tudtam eljönni a rajtból viszont el kezdet esni az eső így meg forogtam, utolsóként értem a célba. A második kvalifikációs futamon 4. ként rajtoltam és 3. ként értem a célba. Hétfőn a harmadik kvalifikációs futamon nagyot hibáztam bele csapódtam a falba így ki estem. Nagyon élveztem a versenyt várom a következő futamot”

Várkonyi Bence: „Számomra sok tapasztalatot hozott ez a verseny. Három kvalifikációs futamból kettőt megnyertem, egyen pedig második helyezést tudtam elérni, bár az időim nem voltak mindig a legjobbak. Az elődöntőben egy jól sikerült rajt után az első jobbos kanyarban meglöktek és az így keletkezett hátrányt sajnos nem tudtam ledolgozni. Ezáltal az elődöntőben negyedik helyezést értem el, amivel a döntőbe sajnos nem jutottam be. Összetettben pedig hetedik helyezést tudtam elérni. Nagyon szerettem volna bejutni, de ennek ellenére nincs okom panaszkodni, rengeteg mindent tanultam, várom a következő kihívást!”

A Korda Racing és a Ritmus ASE együttműködő partnerei: A-Híd Zrt, Keviép, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, CS-Process, Falmec, Cata, Multifilm, Sun & Fun Holidays, Sütödetech.

- Szántó Frigyes -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.