Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 12. 04:22, péntek | Helyi

Diáktársukat gyászolták

Diáktársukat gyászolták

Életének 22. évében szívbetegségben elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója, főiskolánk műszaki menedzser szakos hallgatója.

Morgen Ferdinánd 1990. december 26-án Bonyhádon született, 2010-ben a bonyhádi Vak Bottyán Gimnáziumban érettségizett, majd élsportolóként a Dunaújvárosi Főiskolát választva gazdaságinformatikus majd műszaki menedzser szakon tanult, amíg az egészségi állapota ezt megengedte. 2011-ben az év Heraklész kosárlabdázója volt, Rátgéber László a válogatott keretbe is meghívta. A Paksi Atomerőmű SE kiváló játékosaként főiskolája, a DF kosárcsapatát is erősítette, a 42 éve minden tanévben megrendezett műszaki felsőoktatási intézmények közötti versengésben tavaly, az ő vezérletével állhatott fel először a dobogó legmagasabb fokára a Dunaújvárosi Főiskola.

Rátgéber László csütörtökön megrendülten nyilatkozott az MTI-nek:

"Ő volt a jövő embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna - mondta a szakvezető. - A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön. Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezőkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külső posztokon is bevethető, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva."

A 210 centiméter magas centerre, a jó szívű és vidám főiskolai hallgatóra, Morgen Ferdinándra emlékeztek ma este dunaújvárosi csapattársai, hallgatótársai és barátai a DF Sportcsarnok bejáratánál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.