Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 07. 17:14, szombat | Helyi

Diplomaosztó a Főiskolán

Diplomaosztó a Főiskolán

2015. február 7-én 10 órai kezdettel vehették át ünnepélyes keretek között diplomáikat a végzett dunaújvárosi hallgatók.

Idén 31. diplomaosztó ünnepségét tartotta a Dunaújvárosi Főiskola. A végzett hallgatók ma délelőtt vehették át diplomáikat a főiskola sport- és rendezvénycsarnokában.


Aki még nem teljesítette a nyelvvizsga megszerzését, az a délutáni órákban vehette át a záróvizsga-igazolását ünnepélyes keretek között.
A Himnusz eléneklése után ünnepi műsor vette kezdetét. Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika rektor helyettes asszony és Dr. András István külön kihangsúlyozta: az a tény, hogy a diplomások most kirepülnek az alma máterből, nem jelenti azt, hogy nem térhetnek vissza oda. Akár régi diákként, akár másoddiplomai képzésben résztvevőként, akár partnerként továbbra is szívesen látják az ott végzett hallgatókat. Köszönetet mondott rektor és helyettese egyaránt a szülőknek, partnereknek, házastársaknak, akik türelmükkel és megértő támogatásukkal segítették a hallgatókat. A külföldi végzősöket is köszöntötték, természetesen angol nyelven.

Ez után zenés műsor következett, Balogh Zoltán András vezetésével. A kellemes jazz dallamok meghallgatása után a friss diplomások fogadalomtétele következett magyar és angol nyelven egyaránt. Az angol nyelvű folyamatos narrálásra azért volt szükség, mert idén 13 idegen ajkú, külföldi diák végzett a Főiskola különböző karán. Majd a rendezvény csúcspontjaként elkezdődött annak a majdnem 200 hallgatónak a diplomaosztása, akik a záróvizsga mellett a nyelvvizsga követelményt is teljesítették.


A diplomák kiosztása után városunk polgármestere, Cserna Gábor szólt pár bátorító szót a frissen végzetteknek és városunk minden jó kivánságával, megbecsülésével együtt útjára bocsájtotta a végzetteket.


A diplomaosztással azonban nem ért véget az ünnepi hangulat. Ugyanis az iskola végzősei, külső munkatársai kiemelkedő munkájuk és teljesítményük miatt díjban, illetve elismerésben részesültek.

Ekkor a hallgatók is édes-keserű búcsút vettek a tanintézménytől, tanároktól, diáktársaktól.


A komoly és meglehetősen ünnepi hangulatot némi könnyed programrész váltotta fel, mikor a különböző szakok himnuszait énekelték el diákok, tanárok, vendégek közösen. Egy-egy nóta, vagy szövegrész nem egy könnyekig meghatódott arcra csalt könnyed mosolyt.
Végezetül a Szózat eléneklésével búcsúzott a főiskolától, a rendezvénytől, az oktatóktól, a meghívottaktól minden jelenlévő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.