Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Május 17. 22:21, péntek | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi.hu

DKKA: HAZAI SZEZONZÁRÓ AZ ÉRD ELLEN

DKKA: HAZAI SZEZONZÁRÓ AZ ÉRD ELLEN

Mindenkitől a maximum kell ahhoz, hogy a Dunaújvárosi Kohász NB I-es női kézilabdacsapata szépen búcsúzzon el a 2018/2019-es szezontól.

Idei utolsó bajnoki mérkőzésére készül a DKKA felnőtt csapata, amely szombaton este hat órától az Érd együttesét látja vendégül a Dunaújváros Sportcsarnokban. KA DKKA a legutóbbi fordulóban óriási csatában, az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedett vereséget a Debrecen otthonában, s bár papíron a szombati meccsnek sem a dunaújvárosiak az esélyesei, természetesen a szép búcsúban reménykednek a játékosok és a szakvezetés is. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis az érdiek évek óta a bajnokság élcsapatai közé tartoznak, s bár idén már nincs esélyük a bronzérem megszerzésére, a negyedik helyet még megtarthatják, ám ehhez győzniük kell Dunaújvárosban.

A két gárda az idei szezonban két alkalommal találkozott egymással, s mindkétszer az érdiek örülhettek a győzelemnek. A bajnokságban 29-24-re nyertek januárban Szabó Edina tanítványai hazai környezetben, míg a Magyar Kupa bronzmérkőzésén 31-23-ra, ám mindkét összecsapás első félideje hatalmas küzdelmet hozott. Szakvezetésünk abban bízik, hogy ezúttal hatvan percen keresztül meg tudják nehezíteni a vendégek dolgát, ám mint azt György László vezetőedző elárulta, ehhez hozzáállásban és játékban is maximumot kell nyújtaniuk szombaton este hat órától, de a helyzetet nehezíti, hogy a régóta sérült játékosok mellé Monori Orsolya is csatlakozott, így rá sem számíthat hétvégén a szakvezetés.

- Megfelelő játékkal szeretnénk befejezni a bajnokságot és elbúcsúzni a szurkolóinktól. Nagyon fontos, hogy a saját elvárásainknak megfeleljünk ezen a mérkőzésen, s a legjobbat hozzuk ki magunkból. Legutóbbi hazai mérkőzésünkön rossz felfogásban mentünk ki a pályára, rá is fáztunk rendesen, nagy pofonba szaladtunk bele. Annak ellenére, hogy Debrecenben is kikaptunk, úgy érzem, hogy sikerült rendezni azért a sorainkat, hozzáállásban, akaratban teljesen más képet mutatott az a mérkőzés, mint a Budaörs elleni, s ezt a felfogást kell átmentenünk az Érd elleni szezonzáróra is. Ez persze önmagában még nem lesz elég, az akarati tényezők mellett fontos lesz az is, hogy egységesen, csapatként játsszunk, de szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is. Nagyon szeretném, ha a saját tudásunknak megfelelően játszanánk, s lerakjuk a pályára azt a munkát, amit a mögöttünk hagyott évben elvégeztünk. Tudunk mi futni, küzdeni, gólokat dobni, védekezni, tudatosan játszani, de ehhez elengedhetetlen, hogy legyen tűz és akarat a csapat tagjaiban. Az Érd egy nagyon jó csapat, remek játékosai vannak minden poszton, szóval tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk az idei szezontól.

A bajnokság állása

1. Győri Audi ETO KC 50

2. FTC-Rail Cargo Hungaria 44

3. Siófok KC 37

4. Érd 33

5. GVM Europe-Vác 33

6. Debreceni VSC 29

7. Alba Fehérvár KC 26

8. Kisvárda Master Good 22

9. Dunaújvárosi Kohász KA 20

10. EU-Fire Mosonmagyaróvár 18

11. MTK 15

12. Békéscsaba 10

13. Budaörs 8

14. Eszterházy KESC 5

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 23. 05:17, kedd | Helyi sport

Jégkorong Erste Liga - Fontos meccset nyert a DEAC a Dunaújvárosi Acélbikák ellen

A rájátszásba jutásért zajló csatában fontos győzelmet aratott a DEAC a vendég Dunaújváros felett a jégkorong Erste Liga vasárnapi játéknapján.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.