Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Július 29. 07:11, vasárnap | Bulvár
Forrás: MTI

Doktor vécé: pulzust, testhőt, tömeget is mér

Doktor vécé: pulzust, testhőt, tömeget is mér

Sokatmondó a legújabb német vécé: nemcsak beszélni tud, hanem meg is méri használója tömegét, testhőmérsékletét, szívritmusának szaporaságát, elkészíti EKG-ját, kielemzi vizeletét és minderről szóban tájékoztatja.

"Ön 72 kilogrammos, EKG-ja normális, de gond lehet a veséjével. Kérem, ellenőriztesse vércukorszintjét!" - hallhatja a diagnoszta vécét használója. Az újdonság kifejlesztésében egész csapat orvos és mérnök működött együtt. A vécé látszatra "mezei", mármint szokványos külcsínű, ám az ülőkében egész sor érzékelő van. A vizeletet külön edénybe gyűjti, és utána számítógéppel elemzi.
A "Doktor vécé" - legfőbb atyja, a 31 éves Lars Grossmann informatikus szerint - remekül használható idősotthonokban, kórházakban, mert kiváltja a rutinvizsgálatokat. Még nem tudni, hogy mikor kerül kereskedelmi forgalomba, ára 1300 euró körül várható. A fejlesztés költségeit részben a német pénzügyminisztérium állta - adta hírül az austriantimes.at című osztrák honlap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.