Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. November 07. 20:00, vasárnap | Helyi

Döntőben a Fejér Juniors!

Döntőben a Fejér Juniors!

Első évében egészen a döntőig menetelt, a Dunaújváros Gorillaz és a Székesfehérvár Enthroners amerikai futball csapat közös „szerelemgyereke”, a Fejé Juniors fantázia névre keresztelt együttes. A Fejér megyei ifjak, a Junior kupába

A mieinknek a szezon kicsit később indult, mint a másik nyolc csapatnak, mivel az első mérkőzésünk a Debrecen Gladiators Junior csapatával elmaradt. A hajdúságiak, ugyanis nem tudtak elindulni a sorozatban, ezért minden mérkőzésüket 35-0 vereségként könyvelték el nekik. Így rögtön 1-0-val állt a csapatunk. Majd a hónap végén következett az első igazi mérkőzés, a Győr Sharks Junior gárdája ellenében, akiket ha csak egyetlen ponttal is, de sikerült felülmúlni. A következő héten, a harmadik mérkőzésen a megye fiak bebizonyították, a Dabas Sparks együttes ellen, hogy igenis van keresni valójuk a ligában. A Dabas és a Szolnok játékosait is a soraiban tudó Sparks együttesét 29- 7 arányában gázoltál el a mieink.

Ezzel már 3-0 volt a mérleg, ami azt jelentette, hogy közel a rájátszás, ám hogy ezt bebiztosítsák, meg kellett verni a jóval esélyesebbnek számító Budapest Titans Junior gárdáját, és ami ment a nagyoknak szeptember elején, az most ne jött össze a Junioroknak. Ugyanis 20-14 arányában, alul maradtak a fővárosi gárda ellen. Így 3-1-es mérleggel várhatták a folytatást, a dolog érdekessége, hogy rajtunk kívül még három csapat állt három győzelemmel, egy pedig néggyel, tehát a rájátszásba kerülésre öt csapat volt esélyes. Így a sorsunk más kezébe került, pontosabban az Acéltigrisek döntötték el végül, hogy a Fejér Juniors is bent lesz a rájátszásban, miután a Miskolci és Nyíregyházi frigyből született alakulat, megverte a szintén esélyes Jászberény Wolverines gárdáját.

A fiaink tehát negyedikként csatlakozhattak az Acéltigrisek, a Budapest Cowboys Junior és a Budapest Titans Junior mellett a rájátszásban.

A döntőbe jutásért az alapszakasz győztes, és a minket is a rájátszásba segítő Acéltigriseket kellett legyőzni, és ezt, ha nem is tűnik túl hálás elintézési módnak, de megtették a fiatalok: 43-20 arányában győzték le a kelet- magyarországi gárdát, akik papíron esélyesebbek voltak.

A másik ágon, két budapesti csapat ütközött meg, és a Cowboys végül simán verte a Titans együttesét, tehát vasárnap a tehenészek fiataljai lesznek az ellenfeleink a 2010-es Amerikai Futball Junior Kupa döntőjében.

A mérkőzés esélyesének a rájátszásba 4-0-ás mérleggel jutó fővárosiak számítanak, de a Fejér Juniors képes meglepetésre ezt bizonyította az elődöntőben is, ahol borult a papírforma a mieink javára. Bízunk abban, hogy a fiúk mindent megtesznek a győzelemért, és képesek lesznek meglepni a Cowboys játékosait, akárcsak a 2009-es felnőtt döntőben, mikor a Gorillaz 10-0 arányában kaszálta el a Zala Predatos együttesét.

Döntő - 2010 Junior Kupa
2010. 11. 14. 13:00
Budapest, Bok Olimpiai Sportközpont, X. Vajda Péter utca

(Dolmán Gábor)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.