Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2011. Január 16. 11:44, vasárnap | Helyi

Dorkota lemond

Dorkota lemond

A város ez évi első rendes közgyűlését hívta össze pénteken (2011. január 20.) 9 órára Cserna Gábor polgármester. Az előzetesen közzétett napirend szerint 31 előerjesztésről tárgyal és dönt a testület. Közülük háromról zárt

A közzétett napirend szerint nyílt ülésen tárgyal meg a testület 28 napirendi pontot. Előtte viszont Cserna Gábor polgármester arról tájékoztatja hivatalosan a közgyűlést, hogy dr. Dorkota Lajos közgyűlési képviselő 2011. január 1.-i hatállyal lemondott erről a tisztéről, mert a miniszterelnök kinevezte a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjének. Emiatt a helyi választási bizottság 2011. március 6-ra időközi választást írt ki. Az időközi választás csak a 9 számú választókerület szavazópolgáraira vonatkozik. E választókerülethez Újtelep egy része, az Újpentele városrész és Béke városrész északnyugati része (Gandhi utca környéke) tartoznak.

A megtárgyalandó napirendi pontok sorából kiemelhető az Alba Volán Zrt. kérelmének ügye. Ennek lényege, hogy a helyi közlekedésben mintegy 76 millió forint vesztesége képződött a város tömegközlekedését lebonyolító cégnek. A pontos mérlegadat a tavasz folyamán tisztázódik. A volán a veszteség megtérítését kéri az önkormányzattól. (ide kívánkozó megjegyzés, hogy tavaly az egyik bizottsági ülésen arról számolt be a cég üzemvezetője, hogy elérték a viteldíjemelés felső határát, azaz nem folyt be több bevétel a megemelt jegyárakból, mint a megelőző időszakban. Ugyanakkor az is tudható, hogy túlfeszített az önkormányzati költségvetés is, amely igen nehezen viselne el ilyen nagyságrendű plusz kiadást.

Dönt a közgyűlés a Szent Pantaleon Kórháznak korábban nyújtott, összesen 47 millió forint összegű visszatérítendő támogatásának további sorsáról, aCivilek Háza Közalapítvány megszüntetéséről, a Martinovics utcai volt civil ház épületének a keresztény „SILOAM” Nemzetünk Felemelkedését Segítő Közhasznú Alapítvány részére való bérbeadásáról, a kórház ügyvezető igazgató-főorvosi munkakörének és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza igazgatói állásainak pályázati kiírásáról.

Kismoni László képviselő javasolja kiterjeszteni a dohányzási tilalmat a város buszmegállóinak területére. E javaslat helyi törvénybe iktatásáról, vagy elutasításáról ugyancsak a közgyűlésnek kell döntenie.

A testület dönt néhány, a 2011. évi költségvetés elfogadásáig érvényes átmeneti szabályról, valamint zárt ülésen egy fegyelmi eljárás ügyében és a „Dunaújváros Sportjáért” díj adományozásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.