Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Május 04. 22:18, szerda | Helyi

Dózsa Mozi – az utolsó előadás?

Dózsa Mozi – az utolsó előadás?

A Dózsa Mozicentrum Kft. levélben tudatta Dunaújváros önkormányzatával, hogy gazdálkodásuk ellehetetlenült, ezért nem tudja teljesíteni az üzemeltetési szerződésből eredő kötelezettségeit. Indítványozta a szerződés közös megegyez

További 48 napirendi ponttal egyetemben a Dózsa Mozicentrum kérelméről is tárgyalt szerda délután (május 4-én) a gazdasági és területfejlesztési bizottság.

Az előzményekhez tartozik, hogy az önkormányzat 2004-ben kötött 10 év időtartamú szerződést a filmszínház üzemeltetésére. Az első időszakban – csökkenő összegben – támogatást nyújtott az önkormányzat a szolgáltatás átvételéhez. A folytatás eléggé kacskaringós az épület műemléki védettségétől a távhőszolgáltatásról történő leválás többszöri kezdeményezéséig, amibe végül belegyezett a város, de amire mégsem került sor. Mindeközben felhalmozott fűtéstartozás miatt peres, illetve végrehajtási eljárás is indult a mozi ellen, történt tartozáskiegyenlítő kompenzáció, a távhőrendszerről való leválás pedig terv maradt. Az Adventi randevú játszóházát legutóbb már nem a mozi épületében szervezték meg a fogvacogtató hideg (kifűtetlenség) miatt. Ugyanezen okból – is - mind kevesebben váltottak jegyet mozielőadásokra, megcsappant a cég bevétele.

A bizottság álláspontja markánsan eltért az előterjesztésben javasolt (a szerződésbontást jóváhagyó) megoldástól. A megszavazott javaslat szerint szerződésbontásról csak akkor lehet szó, ha a felvett önkormányzati támogatásnak szerződés lejártáig hátralevő időt figyelembe véve arányos részét (ami tízmillió forint nagyságrendű összeg) visszafizeti a cég. Konkrét állásfoglalás helyett egy ilyen értelmű határozati javaslat kidolgozását kérte a bizottság, amit következő ülésén véleményezhet. A mozicentrum kérelméről a végső szót természetesen a közgyűlésnek kell kimondania.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.