Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 12. 10:29, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Drogfogás után pihenés közben a szomszédban is kábítószert talált Körte

Drogfogás után pihenés közben a szomszédban is kábítószert talált Körte

A drogkereskedő házában kutatott Körte, a kábítószerkereső szolgálati kutya és számos helyen talált marihuánát, valamint kokaint. Pihentetése, lefuttatása közben azonban váratlanul a szomszédos telken is drogot jelzett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást P. Ercan 44 éves török állampolgár és társaival szemben. A nyomozás adatai szerint P. Ercan megbízásából és irányításával U. Mustafa 74 éves török férfi futárként rendszeresen kiutazott Hollandiába, ahonnan kábítószert szállított Magyarországra. A megalapozott gyanú szerint a drog értékesítésében részt vett A. Ferenc 46 éves szentendrei lakos is.

A KR NNI nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen május 9-én összehangolt akciót tartottak. Este egy XIV. kerületi lakóparkban elfogták a két török állampolgárt, akik éppen megkezdték a Hollandiából érkezett autó szétszerelését. A jármű szemléje alkalmával a rendőrök az alvázban kialakított rejtekhelyen 1118,5 gramm kokaint találtak, valamint a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható mobiltelefonokat és feljegyzéseket foglaltak le. A török férfiak otthonaiban a nyomozók házkutatásokat tartottak. A lakásokban a kábítószer méréséhez és porciózásához szükséges eszközöket, telefonokat, valamint nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.



A KR NNI felkérésére az akcióval azonos időben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szentendrei házában elfogták A. Ferencet, majd házkutatást tartottak nála. A Bűnügyi - Technikai Osztály kábítószerkereső kutyájának, Körtének jelzésére a házban a nyomozók több helyen összesen 130 gramm kokaint, valamint 1 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le. A férfi barátnőjének zsebéből csekély mennyiségű kábítószer került elő. A szolgálati ebet pihentetése miatt gazdája megfuttatta a házzal szemben lévő üresen álló telken, ahol Körte ismét jelzést adott. A rendőrök elásva további 124 gramm kokaint találtak, amelyet feltehetően A. Ferenc rejtett el.

A KR NNI nyomozói P. Ercant, U. Mustafat és A. Ferencet kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták, ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A szentendrei férfi barátnőjével szemben kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, a nő szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során