Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 13. 18:25, vasárnap | Helyi

Dübörög a sportváros!

Dübörög a sportváros!

Az ősz beköszöntével a sportcsapataink újra munkába álltak és hétről hétre sok örömöt szereznek a dunaújvárosi szurkolóknak.

Ha körülnézünk a dunaújvárosi sportpalettán, azt láthatjuk, hogy igen színes és gazdag az elénk táruló kép.

A világ egyik legnépszerűbb sportága a labdarúgás. A Dunaújváros PASE az ingajáraton éppen a leszálló ágból igyekszik újra felkapaszkodni. A megyei osztályból az NB I-ig jutva, két év alatt sikerült a harmadosztályig visszasüllyednie. Az aranylábú gyerekek szinte utánpótlás korú játékosállománnyal, szerény költségvetéssel, de roppant szorgalmasan az élmezőnyben küzdenek, szép bravúrokat aratva, mint például a listavezető veretlenségi sorozatának megtörése.
A másik igen népszerű sportág a kézilabda. A női együttesünknek is van min javítania, hiszen a tavalyi szezonban óriási csalódást jelentett, hogy nem jutott be a csapat a legjobb négy közé. Igaz, az EHF Kupát ellenben elhódította, és ez a nemzetközi siker azért igazi „férfimunka” volt!


Új szezon, új játékosok. Ez talán leginkább a jégkorongozóinkra illik, hiszen a csapat szinte kicserélődött. Érkeztek minőségi igazolások, és a nyári bevásárlást követően talán az újonnan érkező skandináv vonallal lehet igazán éles a csapat. Ebben az összetételben talán feljebb léphetnek ifj. Azari Zsolték mind játékintelligenciában, mind a tabellán. Mindenesetre vissza kell csalogatniuk a nézőket a csarnokba! Örömteli, hogy az első lépéseket (Csíkszereda 10-4, Ferencváros 8-1, MAC 6-5) már meg is tette a csapat.
Nagy fába vágja a fejszéjét Mihók Attila és a vízilabdázók is. A bajnoki ezüstérmes csapat legnagyobb erénye, hogy együtt maradt és sikerült egy kissé megerősíteni. Így már eséllyel indulhatnak az Euroligában is. Ez pedig óriási dolog, mert az egykoron világverő, európai hírű női pólósaink hét szűk esztendő után tudnak elindulni a nemzetközi porondon. Itthon pedig a cél ismét a legmagasabb álmok beteljesítése. Ennek megfelelően igyekeznek is a lányok, és az UVSE elleni mérkőzést leszámítva gyűjtögetik is a pontokat.


Látványos fejlődésen mentek keresztül a futsalosok is. A DUE Dunaferr Renalpin FC tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett, de ez tulajdonképpen felért az arannyal, hiszen csak az a győri csapat előzte meg, ahol csak spanyol és brazil klasszisok játszanak. A játékoskeret szerencsére itt sem nagyon változott, illetve inkább fiatal tehetségekkel erősödött. A cél pedig most sem más, mint a dobogó, és lehetőség szerint annak minél magasabb foka. A szezon egy kicsit gyengébben indult,reméljük, hogy végére beáll az egyensúlyi helyzet, és ismét a dobogón állhatnak teremfocistáink.
A nagy együttesek mellett örömteli, hogy olyan klubok és csapatok is felkerültek a helyi sporttérképre, amelyek eddig hiányoztak, vagy egykor megszűntek. Van már a városban ökölvívó klub (DÖSE), amely éppen egy nagyszabású nemzetközi gálát szervez november idusára, melynek fővédnöke, városunk díszpolgára: dr. Dorkota Lajos lesz. Ismét működik és részt vesz a nemzeti bajnokságban a felnőttek mezőnyében helyi kosárlabda szakosztály. Ez utóbbi olyannyira berobbant, hogy a Dunaújvárosi Sárkányok már az NB II-ben szerzik hétről hétre a tapasztalataikat. Szintén nagy öröm, hogy az amerikai futballban is eredményes a városi csapatunk. A Gorillaz a Pannon Bowl küzdelmeit megnyerve immáron az NB I. kapuit döngeti, játékosai közül pedig többen meghívást kaptak a magyar válogatott összetartására.
És a természetesen a sorból nem maradhatnak ki a Dunaferr Sportegyesület szakosztályai sem. Az úszóknál és a birkózóknál továbbra is folytatódik a kiváló minőségű utánpótlásképzés. A tornászoknál már Kovács Zsófia nevével fémjelzett minőségi munkát szeretnék még magasabb szintre emelni. A kajak-kenu sportágban ugyanezt tennék, itt, ha úgy tetszik Hajdu Jonatán a „zászlóshajó”, de Slihoczki Ádám is megmutatta az EORV-n szerzett öt érmével (ebből négy arany!), és az utánpótlás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével az oroszlánkörmeit. Míg a röplabdázók a tavalyi ötödik helyet próbálják a szinte ifjúsági csapatukkal megtartani és felülszárnyalni, amire van esélyük, hiszen ők is okoztak már bombameglepetéseket (Kaposvár 3-2, Szolnok 3-2). Birkózásban pedig az utánpótlás-nevelésen van a hangsúly, bár a masters kategóriákban szereplő veteránok azért még sok dicsőséget szereznek a városnak és az egyesületnek.
A közel ötven városi sportegyesület közül még nem is beszéltünk az asztaliteniszezőkről, a küzdő, vagy az egyéni sportágakat képviselőkről, illetve az amatőr tekésekről. Mert bizony, ebben a sportágban is közel annyian versenyeznek hetente, mint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által remekül megszervezett városi kispályás labdarúgó bajnokságokban.
Mondja ezek után bárki is azt, hogy Dunaújváros nem sportváros.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.