Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 15. 17:58, csütörtök | Helyi

Dunaferr: Fejlődésre lesz ítélve

Dunaferr: Fejlődésre lesz ítélve

1.kohó építése, város és a gyár kapcsolata, a kormánnyal kötendő stratégiai partnerség és a kiszervezések kérdését is érintették találkozásukkor a város és a vasmű vezetői.

A találkozó hivatalos apropója az volt, hogy Cserna Gábor, városunk polgármestere bemutatta dr. Galambos Dénest, mint országgyűlési képviselőt Evgeny Tankhilevichnek, az ISD Dunaferr első emberének. A találkozó több volt, mint protokolláris esemény erre bizonyíték volt egyrészt a hossza, hiszen közel egy órán keresztül folyt a zárt ajtók mögötti megbeszélés. Másrészt pedig az azt követő sajtótájékoztatón olyan bejelentések is elhangzottak, amelyek bizakodással tölthetik el a gyár dolgozóit és városunk lakóit.
Cserna Gábor polgármester elmondta, megállapodtak arról, hogy az operatív, napi kapcsolattartáson túl negyedévente rendszeresek lesznek a találkozásaik, ahol a város és a cégrendszer legfontosabb és aktuális kérdéseit napi rendre tűzik:
- Nagy örömünkre szolgál, hogy a cégvezető úr megerősített, rendben halad az I. kohó felújítása, s augusztus 20-án megtörténik az avatása. Voltak olyan ügyek is, amelyben városunk segítségét kérte a cégvezető úr, ilyen volt a mosoda kérdése, ígéretet tettünk arra, hogy Szepesi Attila alpolgármester segítségével erre megoldást keresünk.


Későbbi kérdésre elhangzott az is, hogy kiszervezésekre is rövid időn belül pont kerül. Evgeny Tankhilevich vezérigazgató elmondta, hogy nem könnyű feladat volt, hamarosan befejeződik az utolsó három területet kiszervezése is (tűzoltóság, csomagolás, salakkezelés) úgy adják át külső vállalkozásoknak, hogy minden dolgozónak megmaradjon a munkaviszonya.


Természetesen a beszélgetés egyik fő pontja a kormányalakítás volt. Dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő tájékoztatta a vállalat vezetőjét a kormány-alakítás menetrendjéről, s ebben a Dunaferrt érintő legfontosabb várható változásokról. Megállapodtak abban, hogy napi szinten egyeztetnek.
A napi egyeztetések minden bizonnyal szükségesek a minisztériumok átszervezése miatt, illetve azért is, mert a sajtótájékoztató végén hangsúlyozta dr. Galambos Dénes, hogy a Dunaferrnek is lehetősége lesz, lehet a kormánnyal a stratégiai partnerség megkötésére.
Bár jól hangzó címnek tűnik a megállapodás, de erről jóval többről van szó.

Evgeny Tankhilevich cégvezető szerint ez a megállapodás az ISD Dunaferr jövőjét jelenti:
- Olyan kötelezettségeket, megállapodásokat tartalmaz, amely révén a vállalatunk fejlődésre lesz ítélve. A megállapodás a tervezett beruházásokat, ezek ütemezését és természetesen foglalkoztatási feltételeket is tartalmazza. Mi már a választás előtt ez ügyben elkezdtük a tárgyalásokat.
Végezetül az aznap éppen 50. születésnapját ünneplő cégvezető meghívta a meghívta az egybegyűlteket az egy hónap múlva esedékes Vasasnapra, amely nem csupán a vasmű, hanem a város egyik nagy ünnepe is.

Címkék: Cserna, orosz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.