Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 29. 11:33, vasárnap | Helyi

Dunaújváros, ahogy szeretnénk

Dunaújváros, ahogy szeretnénk

Már több mint 5000 fiatal vett részt azokon az elmúlt egy évben azokon a rendezvényeken, amelyeket „A társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítása Dunaújvárosban” projekt során szerveztek.

a TÁMOP 5.2.5/B/10/2-2010-0023 pályázati azonosító számú projekt túl van a félidején, így sajtóeseményen adtak számot a projekt irányítói arról, hogyan tudták megszólítani városunk fiataljait. Sikeresek voltak, s folytatódnak a sport- és szabadidős programok. Rendeztek bringatúrát, floorball, steelball (utcai kosárlabda) bajnokságokat, s a közelmúltban tartották meg őszi utcai futóversenyt. Ismételten megrendezni szeretnék az uszodai vízi parádét, az éjszakai teremfocit, és decemberben pedig a jégdiszkót. A program sorozat keretében továbbra is várják a Bódy Gábor Filmklubba az érdeklődőket.


A sport- és szórakozási lehetőségek mellett kiemelten fontos szerepet kap a programunkban a drog-prevenció, utcai megkereső munka és a társadalmi beilleszkedést segítő képzés.


A projekt egyik együttműködő partnere az MRE Újváros Drogambulancia, ahová nemcsak szenvedély betegeket várnak, hanem azokat is, akik csak érdeklődnek, információt szeretnének, vagy segítséget kérnek. Megkereső munkájuk során többek között közösségi teret próbálnak kialakítani. A segítségnyújtás másik kiemelkedő formája a kortárs segítő képzés.

Tízedik osztályos középiskolások közül választják ki az Egészségmegőrzési Központ szakemberei az idén is, azokat a fiatalokat, akik akarnak és képesek is lennének arra, hogy kortársaiknak kezet nyújtsanak. Az idén kezdődik a fiatalok társadalmi integritását elősegítő program, amelyben többek között az álláskereséssel, gazdálkodással, életvezetéssel, a minden napi élettel kapcsolatos információkhoz juthatnak városunk fiataljai.
Érdemes ellátogatni a programokra, s várjuk a további ötleteket, elképzeléseket. A javaslatokat a facebook profilunkon és honlapukon is várjuk. (http://iiti.dds.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.