Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Április 10. 17:15, csütörtök | Helyi

Dunaújváros gyermeke - és már majdnem nagykorú.

Dunaújváros gyermeke - és már majdnem nagykorú.

Közös akarattal és cselekvéssel a magasabb szintű biztonság, közbiztonság megvalósulásáért. E címmel köszöntötte előzetesen Cserna Gábor polgármester az idén 17. alkalommal megszervezett eseménysorozatot.

A polgármesteri gondolatmenet többek között kiemelte: A biztonságos lakóhelyhez való jog megvalósítása, az életminőséget javító közbiztonság megteremtése akkor érhető el véleményem szerint, ha:

- új gondolkodás- és szemléletmódot honosítunk meg;
- csökkentjük a bűnözést kiváltó okokat, így ez által a bűnözést is;
- rendet teremtünk a közterületeken és a közutakon;

- megfelelünk a dunaújvárosi polgárok szubjektív biztonságérzeti elvárásainak;
- magas szinten gondoskodunk a tűz- és katasztrófavédelemről.

Szőke István, az immár 17 esztendeje évről-évre megszervezett, a rendvédelmi szakmát és hatásait bemutató eseménysorozat egyik alapítója a bevezető sajtótájékoztatón annak tulajdonította az ezredforduló előtti kezdeményezés fennmaradását és továbbélését, hogy mindannyian közösen akarjuk, és fontos ügynek tartjuk a közbiztonság jobbítását itt Dunaújvárosban. Igazolja ezt az állítást, hogy a május végéig, június elejéig tartó, harmincnál is több rendezvényt tartalmazó programnak 57 nevesített védnöke és szervezője van, a közreműködők, valamint a résztvevők száma pedig az előbbiek sokszorosa.

Pálfi-Németh Tünde sajtószóvivő az előbbiekhez hozzátette, hogy az önkormányzat egymillió forintot meghaladó támogatással segíti az idei rendezvénysorozatot.

A jelenlevők, köztük Orosz Csaba tűzoltóparancsnok, Nagy Zoltán rendőrkapitány és a többiek külön is felhívták a figyelmet egyik-másik rendezvényre, például az április 15-én a Szalki-szigeten megrendezendő katasztrófavédelmi ifjúsági versenyre, amelyen mintegy kétszáz diák vesz részt. Az immár hagyományos Tűzoltók Megyei Lépcsőfutó Versenye május 27-én lesz, a rajta részt vevők köre pedig más szervezetek jelentkezőivel is bővül. A hagyományos bringatúra is beillesztődött a rendezvények sorába, tervezett napja május 11. vasárnap. A közlekedésbiztonsághoz illeszkedő másik rendezvény a „Pentele autóvadász Kupa”térségi versenye április 25-én lesz. A mozi környékére tervezett Dunaújvárosi és Területi Elsősegélynyújtó Versenyre 21 csapat jelentkezett, lebonyolítója a helyi Vöröskereszt lesz április 16-án 8 órától. A most említetteken kívül lesznek szakmai és katasztrófavédelmi lakossági fórumok, mentőbemutató, rajzpályázat, rendőrségi családi nap, lövész-verseny, honvédelmi verseny és koszorúzás, sporthorgász nap, motoros biztonságtechnikai és ügyességi nap, önvédelmi bemutató és oktatás és természetesen a május végi Parázs-Varázs családi hétvége keretében gyermeknapi rendvédelmi bemutatók az alsó Duna parton.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

A Közbiztonsági rendezvénysorozat részeként Dunaújváros Hivatásos Tűzoltósága „Mai modern hősök” címmel rajzpályázatot hirdet Dunaújváros általános iskolás és középiskolás tanulóinak.
Három kategóriában várják a pályamunkákat:
1. kategória - általános iskolás alsó tagozatos diákok
2. kategória- általános iskolás felső tagozatos diákok
3. kategória- középiskolás diákok
A rajzok bármilyen technikával készülhetnek, az a fontos, hogy tükrözzék a tanulóknak a jelenkor hőseiről alkotott képét!
A rajzokat 2014. május 25-ig (vasárnap) várják a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság telephelyén: 2400 Dunaújváros Tűzoltó utca 1., Telefon: 25/510-150.
A határidőt követően a beérkezett rajzokból kiállítást szerveznek a Széchenyi István Gimnázium Galériájában, az eseményen az adott kategóriájában első három helyezett diák pedig értékes tárgyjutalmat vehet át.
Részletekkel kapcsolatban keressék közvetlenül Orosz Csaba tűzoltó alezredes urat, a tűzoltóság parancsnokát: +3630/445-7735.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.