Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Október 30. 01:41, péntek | Helyi

Dunaújváros, itt vagyunk

Dunaújváros,  itt vagyunk

Egy új interaktív honlappal gyarapodott városunk.


- Önkormányzatunk számára a több százezer, vagy akár milliárd forint nagyságrendű uniós vagy kormányzati támogatások mellett nagyon fontosak a kisebb összegből megvalósuló fejlesztések, különösen, ha azok Dunaújváros polgárainak komfortérzetét növelik- ezekkel a szavakkal mutatta be városunk új honlapját Cserna Gábor polgármester.

A honlap Dunaújváros lakói és a helyi intézmények csatlakozásával, a szereplőknek szabad szerkesztési lehetőséget adva - segíti és megkönnyíti a háztartások életét, biztosítja a háztartást és környezetét érintő megfelelő információáramlást. Többek között időpont egyeztetés, bejelentkezés, hirdetőfal, levelezés, fórum rovat található rajta. A fejlesztett szoftver hozzájárulhat a munka és a magánélet összeegyeztetésének megkönnyítéséhez, okos és kényelmes ügyintézést lehetővé téve. A fejlesztést teljes egészében pályázati forrásból valósította meg városunk.

- Miért tartotta fontosnak Önkormányzatunk a pályázat megvalósulását?
- Azért, mert egy olyan közösségi oldal született, amely lehetővé teszi a lakosság és a helyi intézmények közötti párbeszédet, hasznos információk gyors áramlását. A szoftver Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának honlapjáról érhető el, így a projekt keretében fejlesztett szolgáltatások bárki számára elérhetőek. Fontosnak tartottuk azt a szempontot is, hogy az ügyintézés megkönnyítése növelheti Dunaújváros polgárainak elégedettségét, az itt maradás hajlandóságát.

A honlap lényege az, hogy létrejött egy olyan felület, amelyen ingyenesen regisztrálhatnak vállalkozások, intézmények, magánszemélyek, s kommunikálhatnak egymással és az ügyfeleikkel. Például időpontot foglalhatnak, webáruházat üzemeltetnek, és abban vásárolhatnak. Külön menüpontja van a társasházaknak is, ahol a közös képviselő információkat oszthat meg a társasház lakóival, s az adatokhoz csak is kizárólag azok juthatnak hozzá, akiknek a regisztráló, közös képviselő jogosultságot ad. De mindemellett üzenhet akár a tanár a diákjainak is. Gyakorlatilag a felhasználásának csak a fantáziánk szab határt.

- Hogyan lehet elérni ezt a közösségi honlapot? – fordultunk Szekula Istvánhoz a projekt szakmai vezetőjéhez.
- A város hivatalos honlapján, a www.dunaujvaros.hu honlap baloldalán található a Dunaújváros Időpont rovat, amire kattintva máris átvezet bennünket az edtr.dunaujvaros.hu honlapra. Ahol egy gyors regisztráció után máris használhatjuk a portált.

- Gyakorlatilag egyetlen korlátja van ennek, még nem használnak ugyanis minden lakásban internetet…
- Hazánkban elindított program szerint 2018-ra minden magyarországi háztartásban, ahol szeretnék, elérhető lesz a széles sávú internet. Azaz addigra a lehetőség adott lesz, mindenki számára, hogy a Dunaújváros Időpontot. használhatja. Természetesen szeretnénk addigra bővíteni a szerverkapacitást, amely révén mire általános lesz az internet, addigra a portálnak kapacitása is ennek megfelelő lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.