Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 15. 21:16, vasárnap | Helyi

Dunaújváros önkormányzatának tájékoztatása 2020, 03. 15-én

Dunaújváros önkormányzatának tájékoztatása 2020, 03. 15-én

Óvodák hétfőn még nyítva lesznek, a játszótereket is bezárják, az étkeztetés biztosított lesz, a képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek.

Vasárnapi adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Szeretnénk azonban. ha mindenki komolyan venné a megelőzést, ezért legyen mindenki számára egyértelmű: nem lesz ez mindig így, a járvány Dunaújvárost sem fogja elkerülni. Az, hogy milyen mértékben érinti majd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik.

A megelőzés érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. A hétfői napon így a szülőknek van lehetőségük a munkahelyükön és a bölcsődékben, óvodákban is egyeztetni a helyzetről. Szeretnénk nyomatékosítani, hogy a jelen helyzetben a gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban, így kérjük a szülőket, hogy lehetőségeik szerint, saját és gyermekük egészsége érdekében tartsák otthon a kicsiket. Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat. Az óvodákban a 2020. március 24-25-26-ra meghirdetett ismerkedési napok elmaradnak. A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítjuk. Ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A megelőzés érdekében a következő döntések születtek: A városi játszótereket is zárva tartjuk.• A vendéglátóipari és turisztikai egységektől azt kérjük, hogy lehetőleg tartsanak zárva,• amennyiben ez nem lehetséges, akkor az előírtnál is fokozottabban ügyeljenek a higiéniára. A képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek. Kérjük, hogy kérdés esetén telefonon vagy e-mail-ben érdeklődjenek.

Az EMMI döntése értelmében az állami fogászati alapellátás keretein belül a következő időszakban csak sürgősségi ellátás végezhető.

Pintér Tamás polgármesterrel minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.