Városlista
2019. szeptember 24, kedd - Gellért

Hírek

2016. November 21. 17:47, hétfő | Helyi

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

A KÖSZ, Hankook program keretén belül átadták a szabadtéri edzőparkot az Aranyvölgyi úton.

A"KÖSZ Hankook!" program során március 31. - április 22. között összesen öt projektre szavazhattak a dunaújvárosiak. A több mint ötezer leadott voks után első helyen, meggyőző fölénnyel zárt az „Edzés a szabadban” fantázianevű projekt, amely az Aranyvölgyi úton, az OMV töltőállomás mögötti terület szabadtéri edzőparkká alakítását célozta meg.

A szabadtéri edzőkomplexum kialakítása szeptemberben kezdődött meg. A munkálatokban az önkénteseken kívül a Dunaferr középiskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai is részt vettek, akik kötelező közösségi szolgálatukat teljesítették. Azonban nem csak a lakókat, de a helyi cégeket és szervezeteket is összefogásra biztatta a program, így a Grabarics Kft., Pont-Plan Kft., Ferrobeton Zrt. is nagy segítséget nyújtott a munkálatok során. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Csapó Gábor a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetője pedig szakértelmükkel és a koordinációs feladatok intézésével segítették a park megvalósulását. A területen lévő betonozott rész feltörését, illetve a park eszközeinek telepítését avatott szakemberek végezték.

„A program sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a lakók ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, illetve, hogy ilyen sokan vettek részt a projektek megvalósításában is. Közel 50 önkéntes több mint 500 órában dolgozott a park kialakításán. A KÖSZ, Hankook! célja nemcsak a lakókörnyezetünk szebbé tétele volt, de a közösség összekovácsolása is, és az idei sikereket látva úgy gondoljuk, a programot jövőre is folytatni kell.” – mondta Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 24. 07:39, kedd | Helyi

FOLYTATÓDIK A SZENNYVÍZBERUHÁZÁS ÉSZAK-ÉS KÖZÉP-DUNÁNTÚLON

Hosszas előkészítéseket követően 2019 tavaszán indult az „Észak- és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2.” elnevezésű projekt.

2019. Szeptember 21. 09:03, szombat | Helyi

Országos kirakodó vásár Dunaújvárosban

Országos kirakodóvásárt tartanak szeptember 22-én vasárnap Dunaújvárosban.

2019. Szeptember 21. 08:57, szombat | Helyi

TÁJÉKOZTATÁS – Időszakos áramszünet

Szolgáltatásainak kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az E.ON. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Ezért

2019. Szeptember 19. 18:22, csütörtök | Helyi

Újabb rendkívüli közgyűlés – döntés hat témában

Vitát is gerjesztett a nyugdíjasoknak és további rászorulóknak nyújtandó támogatás. Mennyi az annyi és miért nem több – volt a célkeresztben.