Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2016. November 21. 17:47, hétfő | Helyi

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

A KÖSZ, Hankook program keretén belül átadták a szabadtéri edzőparkot az Aranyvölgyi úton.

A"KÖSZ Hankook!" program során március 31. - április 22. között összesen öt projektre szavazhattak a dunaújvárosiak. A több mint ötezer leadott voks után első helyen, meggyőző fölénnyel zárt az „Edzés a szabadban” fantázianevű projekt, amely az Aranyvölgyi úton, az OMV töltőállomás mögötti terület szabadtéri edzőparkká alakítását célozta meg.

A szabadtéri edzőkomplexum kialakítása szeptemberben kezdődött meg. A munkálatokban az önkénteseken kívül a Dunaferr középiskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai is részt vettek, akik kötelező közösségi szolgálatukat teljesítették. Azonban nem csak a lakókat, de a helyi cégeket és szervezeteket is összefogásra biztatta a program, így a Grabarics Kft., Pont-Plan Kft., Ferrobeton Zrt. is nagy segítséget nyújtott a munkálatok során. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Csapó Gábor a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetője pedig szakértelmükkel és a koordinációs feladatok intézésével segítették a park megvalósulását. A területen lévő betonozott rész feltörését, illetve a park eszközeinek telepítését avatott szakemberek végezték.

„A program sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a lakók ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, illetve, hogy ilyen sokan vettek részt a projektek megvalósításában is. Közel 50 önkéntes több mint 500 órában dolgozott a park kialakításán. A KÖSZ, Hankook! célja nemcsak a lakókörnyezetünk szebbé tétele volt, de a közösség összekovácsolása is, és az idei sikereket látva úgy gondoljuk, a programot jövőre is folytatni kell.” – mondta Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 21:34, vasárnap | Helyi

Bartók ajánlja: Elnémulás

A megrendítően szép Elnémulás című darab, a kis nemzetek nyelvéért érzett felelősség balladisztikusnak is mondható drámája.

2019. November 17. 19:39, vasárnap | Helyi

Ismét bál a kórházért

Ezúttal egy speciális intenzív terápiás lélegeztető gépért táncoltak az egybegyűltek.

2019. November 17. 19:20, vasárnap | Helyi

Petőfis libagaliba

2019. november 19-én, kedden a Petőfi iskola 14:00 órai kezdéssel érdekes programokkal várja és véradásra hívja az érdeklődőket. Mottójuk a következő: \"Aki Márton napon libát nem eszik, az egész évben éhezik.\"

2019. November 17. 19:17, vasárnap | Helyi

Tollaslabdázók sikerei

Pécsett „ A” és” C” kategóriás Felnőtt Országos Ranglista Versenyen 3 fronton képviseltük Dunaújvárost. 1.Johann Fanni, Szabó Károly és Dóber Krisztián játékvezetőként tevékenykedtek egész nap fáradhatatlanul.