Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 21. 17:47, hétfő | Helyi

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

A KÖSZ, Hankook program keretén belül átadták a szabadtéri edzőparkot az Aranyvölgyi úton.

A"KÖSZ Hankook!" program során március 31. - április 22. között összesen öt projektre szavazhattak a dunaújvárosiak. A több mint ötezer leadott voks után első helyen, meggyőző fölénnyel zárt az „Edzés a szabadban” fantázianevű projekt, amely az Aranyvölgyi úton, az OMV töltőállomás mögötti terület szabadtéri edzőparkká alakítását célozta meg.

A szabadtéri edzőkomplexum kialakítása szeptemberben kezdődött meg. A munkálatokban az önkénteseken kívül a Dunaferr középiskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai is részt vettek, akik kötelező közösségi szolgálatukat teljesítették. Azonban nem csak a lakókat, de a helyi cégeket és szervezeteket is összefogásra biztatta a program, így a Grabarics Kft., Pont-Plan Kft., Ferrobeton Zrt. is nagy segítséget nyújtott a munkálatok során. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Csapó Gábor a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetője pedig szakértelmükkel és a koordinációs feladatok intézésével segítették a park megvalósulását. A területen lévő betonozott rész feltörését, illetve a park eszközeinek telepítését avatott szakemberek végezték.

„A program sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a lakók ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, illetve, hogy ilyen sokan vettek részt a projektek megvalósításában is. Közel 50 önkéntes több mint 500 órában dolgozott a park kialakításán. A KÖSZ, Hankook! célja nemcsak a lakókörnyezetünk szebbé tétele volt, de a közösség összekovácsolása is, és az idei sikereket látva úgy gondoljuk, a programot jövőre is folytatni kell.” – mondta Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.