Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2016. November 21. 17:47, hétfő | Helyi

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

Edzés a szabadban - átadták a szabadtéri edzőparkot

A KÖSZ, Hankook program keretén belül átadták a szabadtéri edzőparkot az Aranyvölgyi úton.

A"KÖSZ Hankook!" program során március 31. - április 22. között összesen öt projektre szavazhattak a dunaújvárosiak. A több mint ötezer leadott voks után első helyen, meggyőző fölénnyel zárt az „Edzés a szabadban” fantázianevű projekt, amely az Aranyvölgyi úton, az OMV töltőállomás mögötti terület szabadtéri edzőparkká alakítását célozta meg.

A szabadtéri edzőkomplexum kialakítása szeptemberben kezdődött meg. A munkálatokban az önkénteseken kívül a Dunaferr középiskola és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum diákjai is részt vettek, akik kötelező közösségi szolgálatukat teljesítették. Azonban nem csak a lakókat, de a helyi cégeket és szervezeteket is összefogásra biztatta a program, így a Grabarics Kft., Pont-Plan Kft., Ferrobeton Zrt. is nagy segítséget nyújtott a munkálatok során. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok és Csapó Gábor a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetője pedig szakértelmükkel és a koordinációs feladatok intézésével segítették a park megvalósulását. A területen lévő betonozott rész feltörését, illetve a park eszközeinek telepítését avatott szakemberek végezték.

„A program sikeressége messze felülmúlta várakozásainkat. Nagyon örülünk neki, hogy a lakók ilyen pozitívan fogadták a kezdeményezést, illetve, hogy ilyen sokan vettek részt a projektek megvalósításában is. Közel 50 önkéntes több mint 500 órában dolgozott a park kialakításán. A KÖSZ, Hankook! célja nemcsak a lakókörnyezetünk szebbé tétele volt, de a közösség összekovácsolása is, és az idei sikereket látva úgy gondoljuk, a programot jövőre is folytatni kell.” – mondta Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 16. 10:45, szombat | Helyi

Fejlesztés- 1,8 Mrd Ft-ot fordítottak a dunaújvárosi Interspar -ra

Spar Magyarország nem állt meg a fejlesztésekben

2020. Május 07. 07:30, csütörtök | Helyi

Dunaújváros mellett ruház be a török Yaris Kabin

A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020. Április 09. 09:29, csütörtök | Helyi

Egy napra önkéntesnek állt a polgármester és a képviselő

Első kézből szerzett tapasztalatokat Pintér Tamás a nyugdíjasok ellátásáról

2020. Március 26. 21:11, csütörtök | Helyi

Rendhagyó, rendkívüli közgyűlés 03-26.

Pintér Tamás polgármesterrel együtt a jegyző és a Rajta, Újváros képviselői valamint még néhányan a városháza nagy légterű rendezvénytermében tartottak közgyűlést.