Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Június 08. 18:59, szerda | Helyi

EFOTT - Megint kitágul a világ

EFOTT - Megint kitágul a világ

Tavaly még „csak” hazánk egyik legszínvonalasabb és legnagyobb fesztiválja volt, most pedig tágult a kör mindkét irányba. Magyarország legnagyobb előadóin kívül idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója

Ebben az évben is megrendezésre kerül az év legnagyobb hallgatói bulija, az EFOTT, amelynek ezúttal Szolnok-Tiszaliget ad otthont. Az elmúlt három alkalommal is folyamatosan megdőlt a látogatottsági rekord és ez valószínűleg idén sem lesz másként, hiszen idén is lesz Civil Falu, rengeteg sport és kulturális program, és nem mellesleg a legnagyobb zenei előadók egy helyen 5 napon át.

A tavalyi jubileumi Ladánybene 27 koncert után a 0. napon idén is bedobják a szervezők a látogatókat a mélyvízbe: érkezik Gönczi Gábor zenekara a 20. születésnapját ünneplő Smile Rock Circus, akik együtt lépnek fel Kovács Katival, Vastag Csabával, Király L. Norberttel, Fuorral, az Annimal Cannibals-szal. Közös számokat is elő fognak adni egy nem megszokott formában, így a Mizu is felcsendül majd rock happymetal orchestra stílusban. Ám az esténak és a meglepetéseknek még nem lesz vége. Velük lép fel a világhírű What is Love http://www.youtube.com/watch?v=k_U6mWu1XQA előadója a Haddaway! Utánuk azonban vége a szivárványos zenének. Ganxsta Zolee ugyanis egy igazi zúzós, agresszív koncertet ígér, ahol a Kartel keményen a húrok közé csap, hogy utánuk biztosan meglegyen a lendület a hajnalig tartó magapartyn.

A Haddaway nem az egyetlen külföldi fellépő idén az EFOTT-on. Érkezik első nap az Apollo 440 akik biztos nem hagyják otthon Can’t Stop the Rock http://www.youtube.com/watch?v=pURJDToKA0k című számukat.

A meglepetéseknek még nincs vége, a Republic zenekar is igazi különlegességgel vár mindenkit. A zenekar nagy slágerei közül hallhatunk párat szimfonikus zenei kísérettel, valamint klasszikus zeneműveket hallhatunk a tőlük megszokott hangzásvilággal, mint például Bartók Béla közismert „Román Táncok” című művének részleteit.

Nem régiben új lemezt adott ki többek közt a Quimby, a 30Y és a Supernem is, akik elhozzák majd legújabb dalaikat is. Mellettük olyanok lépnek fel, mint a Kiscsillag, Tankcsapda, Csík Zenekar, Ocho Macho, PASO, Heaven Street Seven, Vad Fruttik, Bëlga, The Carbonfools, Zorall, Subscribe, Anima Sound System, Janicsák Veca, Takács Nikolas, Ámokfutók, Csepregi Éva és természetesen a Retro Királya, Dévényi Tibi bácsi.

Dunaújváros ezúttal is képviselteti magát az EFOTT-on, nem csak, mint látogatók. Július 14-én, csütörtökön ugyanis fellép a Grandpa’s Wine!! Városunk egyik elsőszámú punk-rock zenekara ugyanis ott lesz, hogy megtáncoltassa a látogatókat, akik majd megtudják milyen is az igazi szandálos punk (bármit is jelentsen ez).

Ahogyan 1976 óta minden évben, úgy idén is EFOTT! Július 12-17! Ezúttal Szolnok-Tiszaligeten. Kötelező program mindenkinek, 0-100 éves korig!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.