Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 15. 09:55, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Egész napos műsorral zárul a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány

Egész napos műsorral zárul a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány

Egész napos műsorral zárul ma a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó!, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítvány.

Reggel 9-től 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán láthatják a nézők az adománygyűjtő műsort. Bemutatják az alapítvány tevékenységét, koraszülött gyermeket nevelő szülők történeteivel ismertetik meg a nézőket, ismert emberek lesznek a stúdió vendégei és több különleges produkcióval is készülnek a műsor készítői. A nap folyamán bejelentkeznek a Semmelweis Egyetem I. számú Gyerekklinikájáról és a Peter Cerny Alapítvány központjából.

Az adás ideje alatt, 22 óráig nyolc tárgyra lehet licitálni: a köztársasági elnök és felesége által felajánlott különleges pezsgős pohárkészletre és a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes magyar vízilabda csapat tagjai és vezetőedzője által dedikált plakátra; a Herendi Porcelánmanufaktúra unikális bagolyfigurájára, amelyet Babos Tímea, Vásáry Tamás és Farkas Bertalan aláírása díszít. Szintén licitálni lehet a Magyar Labdarúgó Szövetség és a férfi válogatott felajánlására: a Puskás Aréna nyitómérkőzésének egyik labdájára, amelyet a játékosok és a stábtagok névre szólóan dedikálnak. Liciten értékesítik Melocco Miklós Leonardo című kisplasztikáját, Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő felajánlását; egy egyedileg készített fehérarany gyémántgyűrűt, amely 7 kőből áll és 0,73 karát briliánsra csiszolt gyémántot tartalmaz. A árverés része Mága Zoltán hegedűművész 10. budapesti újévi koncertjének DVD-változata, a koncerthez kapcsolódó platinalemez és egy páros VIP jegy is. Az idei kampány egyik különlegessége Jean-Paul Belmondo francia színész saját kezűleg dedikált nyakkendője, amelyre szintén licitálni lehet. Az árverésen szereplő és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.

A műsorvezető Novodomszky Éva lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni