Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Június 11. 10:14, hétfő | Helyi
Forrás: - Dunaújváros Info

Egy év a zene világában

Egy év a zene világában

A Sándor Frigyes Zeneiskola új igazgatója 2011 augusztusától Moravecz Attila. Az intézmény látványosan sok változáson ment keresztül az idei tanévben.

A régi hagyományok megőrzése mellett a tanév az iskola arculatának újragondolásával indult. Megváltozott az intézmény logója, megújult a weblapunk, mely a www.sandorfrigyes.hu címen érhető el. Eseményekben sem volt hiány. Kiállításokat, koncerteket szerveztünk, melyek létrejöttében nagy szerepe van az iskolánk égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítványnak és támogatóinknak. A 2011-es tanévet Novák Edith kiállításának megnyitójával kezdtük, melyet Berecz András mesemondó előadóestje színesített. A Zenei Világnap alkalmából szülő-gyermek koncertet tartottunk, ahol együtt muzsikáltak a családok. Kiállítóink névsorát Móder Rezső, Kosztolányi György és Vágóné Dr. Iván Katalin színesítette. A megnyitók vendége volt produkciójával Vágó Bernadett musical-énekesnő, Matuz Gergely fuvolaművész, és a Quintia zenekar.

Decemberben zenével ünnepeltük az Adventet, s a már hagyománynak számító Újévi Gálakoncerttel köszöntöttük a 2012-es évet. Sztárvendégünk Horgas Eszter fuvolaművész volt. A Nemzeti Összefogás Napját térzenével tettük emlékezetessé.
Havonta megrendeztük a hó végi házi koncerteket, melyeken nagy sikerrel szerepeltek növendékeink, megmutatva szüleiknek, nagyszüleiknek, s egymásnak, az év folyamán elért eredményeiket. Kollégáink szép szakmai sikereket értek el. Siklósi Pók Gabriella tanítványa, Tótin Szilvia fuvolás és

Mészáros Melinda diákja, Kovács Renáta harmonikás növendékünk országos megmérettetésen lett első helyezett. A szakmai kitekintés biztosításáért megrendeztük a VI. Regionális Klarinétos Találkozót, melynek meghívott vendége Horn András, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klarinét tanára volt. Nálunk találkoztak a megyéből a zongora négykezest előadó művészpalánták, s zongora módszertani előadásával vendégünk volt Jenzen Gabriella. Ebben az évben elsőként megrendeztük a Sándor Frigyes Napokat, s ennek keretén belül életre hívtuk a Sándor Frigyes Díjat. A zene területén kiemelkedő munka elismeréséért létrejött díjat elsőként Petky Anna és Csókás Levente vehette át.

Ugyan az idei tanév még nem ért véget, máris szorgos munkát végeznek a jövő tanév előkészítéséért.
Nagyon nagy gondot fordítunk a toborzásra, hogy minél szélesebb körben megismerjenek minket, s minél több gyermekhez eljusson általunk a zene. Ellátogattunk a város általános iskoláiba, megmutattuk magunkat a Nagy Hangszerválasztón, s nyílt napjainkon is sokan érdeklődtek. Tervezzük a jövő éves kiállításokat és koncerteket is, néhány titkot már elárulhatok: fotókiállítással indítjuk az évet, s japán napot is rendezünk sok-sok egzotikummal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.